achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Klompenpad 'Vosbergenpad' enthousiast ontvangen.

Klompenpaden zijn 'in'. In zomer en winter bieden ze de wandelaar een geweldige ervaring in en om Heerde.

In Heerde zijn momenteel twee klompenpaden beschikbaar, het 'Vosbergenpad' en het 'Horsthoekerpad'. In Wapenveld loopt het 'Paddenpad' en in Vorchten, Veessen en Markluiden wordt aan nieuwe paden gewerkt.

Sinds de opening in juni 2015 wordt er volop gebruik gemaakt van het 'Vosbergenpad'. De route is 13 km lang en start bij ECR Groot Stokkert aan ded Zwolseweg. Hijn loopt door Hoorn, door het Bosgebied ten noorden van Heerde, het 'Zwolsebos' en natuurlijk over het prachtige landgoed 'Vosberge, waaraan het pad zijn naam ontleent.

Ook, en misschien wel juist voor Heerdenaren is het lopen van deze tocht een verrassende ervaring, die de wandelaar op onverwacht mooie en vaak ook onbekende plekken brengt.

Meer informatie is te vinden op 'www.klompenpaden.nl'. Daar vind je de route en kun je de route downloaden op een app.

Klompen aan, rugzak op en gaan! (slogan 'Klompenpaden')

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.