achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

31 december - Oldejaorskuier

Voor wie op de lange Oudejaarsdag even een 'break' wil nemen, houdt Vrieze's Erfgoed op 31 december weer een Oldejaorskuier, een wandeling over circa vijf kilometer. De stop met oliebollen en chocolademelk is dit jaar tussen de kalfjes en ander jongvee op 't Oever. Na afloop is er snert en zijn er pannenkoeken. 

31 december - Oldejaorskuier

Deelnemers kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur starten bij bezoekerscentum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. Het eerste stuk van de route loopt langs het inmiddels schone Apeldoornse kanaal.

Cultuurhistorie te voet
De tocht gaat voor een deel ook door het bijzondere Kloosterbos waar in 1407 door fraters van de Moderne Devotie werd begonnen met de bouw van het klooster. Informatie hierover is in het bezoekerscentrum te vinden. Onderweg zijn op verschillende plaatsen de midwinterhoorns van de Vlijtbloazers te horen. Langs de route is ook een blik te werpen op de vorderingen bij de aanleg van de Hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. De nieuwe brug die de dijk gaat vervangen is gereed en ook zijn de nieuwe dijken in het Wapenvelder Broek goed te zien.

Oliebol en chocolademelk tussen de kalfjes
Op de deel van melkveehouderij Doppenberg is tussen de kalfjes een pauze gepland. De familie Doppenberg is overgestapt van melkkoeien naar jongvee. Bij de kalfjes staan de oliebollen en chocolademelk gereed.

Snert en pannenkoeken
Terug op Vrieze's Erfgoed kan men desgewenst genieten van snert of een pannenkoek molen de Vlijt. Deelname kost 3,00 euro inclusief een oliebol en chocolademelk.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.