achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Expositie 120 jaar Wilhelmina Fanfare

Van 1 december tot 16 februari is de expositie ‘Wilhelmina’ 120 jaar Fanfarekorps gratis te bezoeken in het Heerder Historisch Museum.

De geschiedenis van Wilhelmina is in 1898 begonnen, toen in september Nederland feest vierde ter gelegenheid van de inhuldiging van Koningin Wilhelmina.  

De tentoonstelling laat de gehele geschiedenis van Wilhelmina vanaf de oprichting in 1898 tot en met nu zien. Veel foto’s tonen alle historische belevenissen en natuurlijk hangen er oude instrumenten, uniformen, medailles, prijzen en vaandels in de zalen van het Heerder Historische Museum. Het archief van Wilhelmina zorgt voor veel mooie voorwerpen en zal voor velen een feest van herkenning zijn. Het korps heeft momenteel ruim 70 spelende leden die samen de verschillende orkesten vullen, daarnaast is er een percussie groep en zijn er jeugdopleidingen actief.

In het Heerder Historisch Museum, dat gevestigd is in Villa Jacoba aan de Dorpstraat 55 in Heerde, huizen vaste tentoonstellingen over Heerde zoals klederdracht, een oudheidskamer, merklappen en informatie over sprengen en beken.

Villa Jacoba is geopend op dinsdag van 10.00-12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur, op donderdag van 10.00-12.00 uur op vrijdag en zaterdag van 14.00-16.00 uur. Meer informatie vindt u op heerderhistorischevereniging.nl.