achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Boekweitmeel in assortiment molen de Vlijt

Molen de Vlijt heeft ook boekweitmeel opgenomen in haar assortiment. Boekweitmeel is een product dat door haar gezonde eigenschappen snel aan populariteit win

De uitbreiding van het assortiment komt tot stand in samenwerking met speciaalmaalderij Cannenburg's molen uit Vaassen. Boekweit wordt gezien als een graansoort maar is een pseudograan behorend tot de duizendknoop familie en past binnen een glutenvrij diëet. Het meel kan net als dat van graan gebruikt worden in onder meer ontbijtgranen, koek, pannenkoeken, balkenbrij en bloedworst. Het wordt ook gebruikt in de pannenkoekenmix van molen de Vlijt. Door zijn wat nootachtige smaak zorgt het voor de onderscheiden smaak van het Wapenveldse pannenkoekenmeel. Verder heeft boekweit een gunstig effect op de bloedsuikerspiegel en dat zorgt ervoor dat je minder snel trek krijgt. Ook bevat het meer antioxidanten dan andere granen en dat heeft een gunstige uitwerking op de bloedvaten.

Van boekweitmeel zijn lekkere pannenoeken te bakken. Maar er is meer mogelijk. Op de site van molen de Vlijt zijn recepten voor een hartige muffin en een appel-kanaalmuffin van boekweitmeel opgenomen. Die zijn gemaakt door Edith Westendorp van www.eetit.nl. “Boekweitmeel is een prachtig product dat helemaal past in mijn filosofie van pure smaak”, zegt Edith. Het boekweitmeel is in pakjes van 500 gram elke zaterdag te koop in molen de Vlijt op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. De molen is open van 10.00 tot 16.00 uur en ook is het te koop bij Albert Heijn in Wapenveld en Jumbo Brinkman in Heerde. Zie voor de recepten en meer informatie www.molendevlijtwapenveld.nl.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken