achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Opening infocentrum hoogwatergeul Veessen

Het informatiecentrum Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld opent op 19 oktober haar deuren in de historische hoeve 'De Nijensteen' in Veessen.

'De Nijensteen' is trots op het resultaat van een fijne samenwerking met de Provincie Gelderland, Gemeente Heerde en Waterschap Vallei en Veluwe. Zij hebben budget, kennis, materialen en informatie beschikbaar gesteld om dit informatiecentrum te realiseren. De Nijensteen kijkt uit naar het delen van informatie over de Hoogwatergeul in het licht van waterveiligheid en waterbewustzijn met een breed publiek."

De Nijensteen wil naar eigen zeggen een plek van toegevoegde waarde zijn en 'het educatieve en informatieve karakter van het centrum Hoogwatergeul past hier goed bij'. ,,Nu het bouwkundige deel van de geul is gerealiseerd, is het van belang dat de gebiedsontwikkeling rondom de geul benut gaat worden (fiets en wandelpaden, vogelkijkhutten etc) om het publiek in het gebied te boeien en binden."
Bezoekers van het informatiecentrum zijn passanten die in het gebied wandelen of fietsen. 

Ook specifieke groepen (waterbouwkundigen/planologen) die meer willen weten over het project en de gebiedsontwikkeling rond de hoogwatergeul zijn een doelgroep. Scholen hebben in het aardrijkskunde pakket eveneens de Hoogwatergeul opgenomen. Ook zij zijn eveneens van harte welkom.

Het informatiecentrum is voor passanten dagelijks geopend van 9.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. In het centrum is tevens een rustpunt gerealiseerd waar een kopje koffie of thee genuttigd kan worden.

Op afspraak kunnen groepen ontvangen en geïnformeerd worden (hieraan zijn wel kosten verbonden). Een rondleiding door één van de enthousiaste gidsen of zelfs 'het veld in' behoort dan tot de mogelijkheden.

Contactpersoon voor het informatiecentrum is Leonie Meppelder. Zij is er voor vragen, evenals de website www.denijensteen.nl.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken