achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Opening infocentrum hoogwatergeul Veessen

Het informatiecentrum Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld opent op 19 oktober haar deuren in de historische hoeve 'De Nijensteen' in Veessen.

'De Nijensteen' is trots op het resultaat van een fijne samenwerking met de Provincie Gelderland, Gemeente Heerde en Waterschap Vallei en Veluwe. Zij hebben budget, kennis, materialen en informatie beschikbaar gesteld om dit informatiecentrum te realiseren. De Nijensteen kijkt uit naar het delen van informatie over de Hoogwatergeul in het licht van waterveiligheid en waterbewustzijn met een breed publiek."

De Nijensteen wil naar eigen zeggen een plek van toegevoegde waarde zijn en 'het educatieve en informatieve karakter van het centrum Hoogwatergeul past hier goed bij'. ,,Nu het bouwkundige deel van de geul is gerealiseerd, is het van belang dat de gebiedsontwikkeling rondom de geul benut gaat worden (fiets en wandelpaden, vogelkijkhutten etc) om het publiek in het gebied te boeien en binden."
Bezoekers van het informatiecentrum zijn passanten die in het gebied wandelen of fietsen. 

Ook specifieke groepen (waterbouwkundigen/planologen) die meer willen weten over het project en de gebiedsontwikkeling rond de hoogwatergeul zijn een doelgroep. Scholen hebben in het aardrijkskunde pakket eveneens de Hoogwatergeul opgenomen. Ook zij zijn eveneens van harte welkom.

Het informatiecentrum is voor passanten dagelijks geopend van 9.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. In het centrum is tevens een rustpunt gerealiseerd waar een kopje koffie of thee genuttigd kan worden.

Op afspraak kunnen groepen ontvangen en geïnformeerd worden (hieraan zijn wel kosten verbonden). Een rondleiding door één van de enthousiaste gidsen of zelfs 'het veld in' behoort dan tot de mogelijkheden.

Contactpersoon voor het informatiecentrum is Leonie Meppelder. Zij is er voor vragen, evenals de website www.denijensteen.nl.