achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Apeldoornse studenten winnen goud voor Toerisme & Recreatie

Drie maal goud en eenmaal brons voor Toerisme & Recreatie studenten van Aventus Op 16 en 17 februari vonden in Amersfoort de landelijke MBO bokaalwedstrijden plaats voor Toerisme & Recreatie studenten.

Liefst 110 studenten van zo'n 20 MBO-instellingen uit het hele land gingen de strijd met elkaar aan. Inzet was het binnenhalen van de felbegeerde titel op een van de volgende gebieden: Frontoffice, Reizen, Recreatie. Kennis in de praktijk brengen Alle deelnemers aan de bokaalwedstrijden, volgen een opleiding binnen het domein Toerisme & Recreatie. Aan de hand van een praktijkcasus, werden de studenten aan de slag gezet. De opdrachten die zij moesten uitvoeren, lagen sterk uiteen. Zo werden de toeristen studenten gevraagd een presentatie te verzorgen voor een interessante reisbestemming, terwijl de recreatie groep de opdracht kreeg om in korte tijd een animatieprogramma te maken en te tonen. Ook frontoffice studenten werden op de proef gesteld tijdens een opdracht waarin ze gevraagd werd een moeilijke praktijksituatie op te lossen, waarbij acteurs de rol van lastige gast vervulden. Aventus studenten in de prijzen Na een dag vol zenuwen en nagelbijten, ging bij de studenten het dak er af tijdens de grote prijsuitreiking. De studenten van Aventus bleken in alle drie de categorieën in de prijzen te zijn gevallen; driemaal goud en eenmaal brons was de opbrengst. De studenten (Lizzy, Aline, Loes, Anique) waren uitzinnig van vreugde en hebben hun overwinning uitbundig gevierd. "De dames hebben het fantastisch gedaan. We zijn enorm trots met deze fantastische prestatie. Dit is een blijk van waardering voor de inzet van zowel de studenten als ons opleidingsteam", aldus de begeleidende docenten Trees Boonstra en Carolien Blankendaal.

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.