achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Algemene middag cursus valpreventie

Op woensdag 3 oktober van 13.30 uur‑14.30 uur wordt voor alle mensen van de gemeente Heerde  een GRATIS  algemene voorlichtingsmiddag over vallen (en het voorkomen hiervan) gegeven in de kinderfysiotherapieruimte op de begane grond van het gezondheidscentrum beneden rechts naast de apotheek.

 

Een val is het meest voorkomende ongeluk bij ouderen (15% van de ouderen valt tenminste tweemaal per jaar). Vooral weinig mobiele ouderen met chronische ziekten lopen een hoog risico om te vallen. Ook kan het gevolgen hebben voor uw zelfstandigheid. De kosten die ermee gepaard kunnen gaan van valincidenten zijn aanzienlijk. Het is daarom van groot belang preventieve maatregelen te nemen.

 

In opeenvolgende bijeenkomsten wordt aandacht gegeven aan balans, uitgebreide voorlichting over vallen en het voorkomen ervan, gerichte kracht- en balansoefeningen voor thuis en oefeningen gericht op zelfredzaamheid (zoals opstaan van de vloer) en een hindernisbaan.

 

De valpreventie cursus wordt gegeven in de oefenzaal van het Fysiotherapeutisch centrum Heerde, Brinklaan 15. Kosten voor de totale cursus zijn € 60,- te voldoen bij aanvang van de cursus (kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar!). De cursus wordt gegeven door twee geriatrie fysiotherapeuten van het fysiotherapeutisch centrum Heerde en start op donderdag 4 oktober van 13.30 uur‑14.30 uur.

  

Aanmelding kan via telefoonnummer 0578-696363 of via e-mail info@fysioheerde.nl