achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Wandel met gids door de Horsthoek!

Op zaterdag 29 september organiseert Wij zijn Heerde weer een klompenpadwandeling onder begeleiding van klompenpadvrijwilligers met als afsluiting een smakelijke klompenpadlunch!

Klompenpaden lopen over boerenerven, langs sloten, door bossen, langs de IJssel en over oude kerkpaden. Over de weg, door grasland en over onverharde wegen kom je de prachtigste plekjes tegen. Het Horsthoekerpad rond buurtschap de Horsthoek loopt door een zeer afwisselend landschap van één van de mooiste delen van Heerde. Tijdens de wandeling passeert u weilanden, sprengen en beken, houtwallen, bos en heide. Onderweg vertelt de gids u wetenswaardigheden over het gebied, de natuur en de geschiedenis van de omgeving.

Het startpunt is Brasserie Meet & Eat, Eperweg 55, Heerde, waar we ook eindigen voor een klompenpadlunch. We wandelen een deel van het Horsthoekerpad. De wandeling is 9 km en duurt 2,5 uur. We starten om 9:00 uur. Bij de Schaapskooi op de Renderklippen maken we een koffiestop. 

Aanmelden
De kosten voor de wandeling met koffie en lunch bedragen € 15,00 per persoon en kunt u contant afrekenen voordat de wandeling begint. Geeft u zich van tevoren op voor de wandeling met lunch via marketing@wijzijnheerde.nl, bel naar 0578 617094 of kom langs in de TIPs (Toeristen Informatie Punten) in Heerde (Bonenburgerlaan 6), Veessen (IJsseldijk 67) en Wapenveld (Klapperdijk 36B). Voor meer informatie kunt u kijken op www.wijzijnheerde.nl of navraag doen in één van onze TIPs.

Beleefweekend
Deze klompenpadwandeling is onderdeel van het Beleefweekend Hattem-Heerde wat door IVN Gastheren en -vrouwen van het landschap georganiseerd wordt. In de gemeenten Hattem en Heerde is van alles te beleven tijdens het beleefweekend op 28, 29 en 30 september 2018. Alle beleefactiviteiten vindt u op www.ivn.nl/beleefhattemheerde.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken