achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Beleef Hattem en Heerde op 28, 29 en 30 september: Voor elk wat wil(d)s!

In de gemeenten Hattem en Heerde is van alles te beleven! Ontdek het tijdens het beleefweekend! In dat weekend zijn overal in Hattem en Heerde beleefactiviteiten voor jong en oud.

Wat dacht je van een Natuurboottocht in de IJsseluiterwaarden en over het Apeldoorns kanaal, met een verhaal van de schipper en de kans om o.a. een ijsvogel, bever of schildpad te zien!
Of meedoen aan een Monnikentocht rond Wapenveld, een wandeltocht volop beleefmomenten! Je kunt lekker fietsen over de Veluwe en langs het IJssel gebied met een aantal culinaire tussenstops.

Of struin met de herder en zijn kudde over de Renderklippen, ga naar de expositie “Hoogstamfruitbomen” bij Villa Jacoba en leer tijdens deze expositie alles over hoogstamboomgaarden, gereedschappen die gebruikt worden en bijen en imkers. Liever sportiever? Ga dan naar de Stand Up Paddle of kanovaren op het Heerderstrand. Rustiger is een les Buitenyoga in de uiterwaarden van de IJssel.

Liever in de stad? In Hattem kun je een stadswandeling of een fietstocht rondom de historische kern van Hattem maken met een ervaren gids. Of ga met een ervaren gids vogels ontdekken in Vorchten. Ook is er de mogelijkheid om samen met de boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen op bronstexcursie te gaan en te luisteren naar burlende herten!

Kom genieten van Hattem en Heerde! Zijn er gasten van elders die ook willen komen? Zij kunnen het hele weekend met korting kamperen op Camping de Mussenkamp.

Op de website www.ivn.nl/beleefweekend-hattem-heerde vind je meer informatie over de activiteiten en hoe je je voor de activiteiten kunt aanmelden. Bij de activiteiten met een sterretje (*) is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit beleefweekend wordt je aangeboden door IVN Gastheren en Gastvrouwen van het Landschap in Hattem en Heerde en mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, gemeente Hattem en gemeente Heerde.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken