achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Georg Fischer N.V. steunt Stichting Leerorkest

EPE – Op 21 juni 2018 overhandigde Georg Fischer N.V. een cheque ter waarde van €500 aan Kees Kok, vrijwilliger bij het Leerorkest.

EPE – Op 21 juni 2018 overhandigde Georg Fischer N.V. een cheque ter waarde van €500 aan Kees Kok, vrijwilliger bij het Leerorkest. Deze organisatie heeft als doel om muziek laagdrempelig en toegankelijk te maken voor elk kind. Want muziek heeft kinderen veel te bieden en daar helpen wij graag aan mee!

Muziek voor iedereen

Muziek maken is niet alleen leuk om te doen, het is ook goed voor de cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling. Daarnaast bevordert het intelligentie, creativiteit, concentratie en discipline. Helaas is voor veel kinderen kennismaken met een muziekinstrument en klassieke muziek niet vanzelfsprekend. Met het Leerorkest op school krijgt ieder kind de kans om muziek te ervaren en om zelf muziekinstrumenten te leren bespelen.

 

Het begin van een kleine revolutie

Ruim tien jaar geleden startte het Leerorkest op initiatief van Marco de Souza haar eerste pilot in Amsterdam Zuidoost. Want volgens De Souza, directeur van Muziekcentrum Zuidoost, zou kunst voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Met het Leerorkest krijgen kinderen op de basisschool les in klassieke muziek en vormen ze samen een symfonieorkest. Ze krijgen niet alleen onderwijs van professionele muziekdocenten, maar treden uiteindelijk ook op met het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ondertussen heeft het Leerorkest meer dan 8.000 muziekinstrumenten in beheer en leren meer dan 5.000 kinderen een muziekinstrument bespelen. Op deze manier streeft het Leerorkest er naar om elk kind gelijke kansen te geven en elk kind een (muzikale) toekomst te bieden. Met het geld van Georg Fischer N.V. kan deze organisatie meer instrumenten verkrijgen, renoveren en onderhouden. Dat klinkt ons als muziek in de oren!