achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Georg Fischer N.V. steunt Stichting Leerorkest

EPE – Op 21 juni 2018 overhandigde Georg Fischer N.V. een cheque ter waarde van €500 aan Kees Kok, vrijwilliger bij het Leerorkest.

EPE – Op 21 juni 2018 overhandigde Georg Fischer N.V. een cheque ter waarde van €500 aan Kees Kok, vrijwilliger bij het Leerorkest. Deze organisatie heeft als doel om muziek laagdrempelig en toegankelijk te maken voor elk kind. Want muziek heeft kinderen veel te bieden en daar helpen wij graag aan mee!

Muziek voor iedereen

Muziek maken is niet alleen leuk om te doen, het is ook goed voor de cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling. Daarnaast bevordert het intelligentie, creativiteit, concentratie en discipline. Helaas is voor veel kinderen kennismaken met een muziekinstrument en klassieke muziek niet vanzelfsprekend. Met het Leerorkest op school krijgt ieder kind de kans om muziek te ervaren en om zelf muziekinstrumenten te leren bespelen.

 

Het begin van een kleine revolutie

Ruim tien jaar geleden startte het Leerorkest op initiatief van Marco de Souza haar eerste pilot in Amsterdam Zuidoost. Want volgens De Souza, directeur van Muziekcentrum Zuidoost, zou kunst voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Met het Leerorkest krijgen kinderen op de basisschool les in klassieke muziek en vormen ze samen een symfonieorkest. Ze krijgen niet alleen onderwijs van professionele muziekdocenten, maar treden uiteindelijk ook op met het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ondertussen heeft het Leerorkest meer dan 8.000 muziekinstrumenten in beheer en leren meer dan 5.000 kinderen een muziekinstrument bespelen. Op deze manier streeft het Leerorkest er naar om elk kind gelijke kansen te geven en elk kind een (muzikale) toekomst te bieden. Met het geld van Georg Fischer N.V. kan deze organisatie meer instrumenten verkrijgen, renoveren en onderhouden. Dat klinkt ons als muziek in de oren!  

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken