achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Succesvol jaar met dans en muzieklessen

Na een zeer succesvol jaar met prachtige voorstellingen in de gemeentes Epe en Heerde gaat Cultuurplein in volle vaart door. Vanaf maandag 3 september gaan de deuren van de lesruimtes en de danszalen weer open en kunnen kinderen en jongeren weer volop aan de slag.

Ook in Vaassen en Wapenveld starten de lessen weer. Muziek en bewegen stimuleren alle hersendelen en dat komt ook de schoolprestaties ten goede.  Het aanbod voor dans is zeer gevarieerd. Men kan kiezen uit verschillende dansstijlen die goed aansluiten bij de leeftijd en de ontwikkeling van kinderen. Na Peuter- en Kleuterdans kunnen kinderen verder met Streetdance of klassiek ballet. Er zijn verschillende selectiegroepen van waaruit er regelmatig iemand doorstroomt naar een professionele dansopleiding. Dit jaar staat in het teken van de choreografie. Alle leerlingen maken dit jaar onder leiding van de danscoaches van Cultuurplein een eigen dans. Ze leren hierbij hun creativiteit in te zetten. Daarnaast is dans gewoon super voor de coördinatie en de conditie. Ook bij de muzieklessen bij Cultuurplein zien we regelmatig iemand doorstromen naar een conservatoriumopleiding. Of het nu gaat om blazers, zangers, pianisten, gitaristen of drummers, je kunt allemaal bij jou in de buurt leren spelen.  Het team van muziekdocenten bestaat uit uitstekend opgeleide professionals.

In het nieuwe seizoen zijn we mede-organisator van de Pleinmarkt in Epe en de Culturele Uitmarkt in Heerde. Het Winter- en Zomerconcert, de Popavond, de vele dansvoorstellingen en tijdens veel meer gelegenheden zal ons jonge talent zich presenteren. Bijzonder is dat er ook tussen de afdelingen samenwerking is. Dansleerlingen die meedansen met live gespeelde muziek. Dit maakt de lessen van Cultuurplein meer dan de moeite waard. Binnen de gemeente Heerde en Epe is Cultuurplein hét Centrum voor de Kunsten. Voor iedereen tot 21 jaar zijn er gratis proeflessen. Nieuw bij muziek zijn de ouder en kind lessen waarbij ouder actief deelnemen aan de lessen van hun kind.

Wilt u meer informatie over de lessen bij Cultuurplein kunt u bellen met 0578 760100 of even kijken op de website www.cultuurpleinnoordveluwe.nl.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken