achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

WILD smaakt naar meer

De voorstelling van de film WILD in het amfitheater van bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed smaakt naar meer. Daarover waren de bezoekers en de organisatie het roerend eens na een uitverkochte en perfect verlopen voorstellen.

WILD smaakt naar meer

“Het publiek heeft genoten van de anderhalf uur durende productie van Luc Enting met ontroerende en spectaculaire beelden van de natuur op de Veluwe en ingesproken door André van Duin. De combinatie met de wildproeverij en de verdere aankleding met streekwinkel, de bijenstal en molen de Vlijt zorgde voor een geweldige ambiance. Bezoekers hebben zich geweldig vermaakt blijkt uit hun reacties”, aldus Erica Hottinga van WijzijnHeerde (WZH). Zij is sinds 1 mei in dienst van WZH en de voorstelling was haar eerste grote evenement voor WZH waarvoor voorzitter Roelof Speckman haar beloonde met een boeket bloemen. De vertoning van de film in de open lucht is een initiatief van de Veluwe Alliantie waarin de provincie Gelderland, elf gemeenten waaronder Heerde en Visit Veluwe samenwerken.

Toen men op Vrieze's Erfgoed lucht kreeg van dit initiatief, werd het amfitheater meteen als locatie aangemeld. WZH werd benaderd om de organisatie van de film te regelen en Jan Nitrauw zorgde op Vrieze's Erfgoed voor het werk op de locatie. Het publiek wist het initiatief te waarderen: bijna een week voor de voorstelling waren de beschikbare 400 kaarten uitverkocht. “We hebben bewust een limiet gesteld want zo'n eerste voorstelling mag niet uit de hand lopen”, aldus het duo Hottinga en Nitrauw. Een juiste insteek want via de TIP's moest er vervolgens helaas tientallen keren 'nee' verkocht worden. “We weten nu ook wat de locatie hebben kan. We hebben bijvoorbeeld geleerd dat veel mensen met de auto komen omdat ze zelf stoelen mee nemen”, vertelt Nitrauw over de ervaringen.

De beide organisaties gaan zich maar eens beraden over een vervolg. “Het kriebelt wel natuurlijk om hier een jaarlijkse happening van te maken. Helemaal gezien het klaterende applaus van het publiek na afloop”, lacht Erica Hottinga.

De voorstelling van de film WILD werd naast de bijdrage vanuit de Veluwe Alliantie mogelijk gemaakt door Jumbo Brinkman Heerde, PM Ondernemend, Bouwbedrijf Van Laar, Albert Heijn Wapenveld, Boschman Optiek, Slagerij Ter Weele, Eye-T webdesign en Experiencia Pura.

WILD smaakt naar meer WILD smaakt naar meer WILD smaakt naar meer