achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

WILD smaakt naar meer

De voorstelling van de film WILD in het amfitheater van bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed smaakt naar meer. Daarover waren de bezoekers en de organisatie het roerend eens na een uitverkochte en perfect verlopen voorstellen.

WILD smaakt naar meer

“Het publiek heeft genoten van de anderhalf uur durende productie van Luc Enting met ontroerende en spectaculaire beelden van de natuur op de Veluwe en ingesproken door André van Duin. De combinatie met de wildproeverij en de verdere aankleding met streekwinkel, de bijenstal en molen de Vlijt zorgde voor een geweldige ambiance. Bezoekers hebben zich geweldig vermaakt blijkt uit hun reacties”, aldus Erica Hottinga van WijzijnHeerde (WZH). Zij is sinds 1 mei in dienst van WZH en de voorstelling was haar eerste grote evenement voor WZH waarvoor voorzitter Roelof Speckman haar beloonde met een boeket bloemen. De vertoning van de film in de open lucht is een initiatief van de Veluwe Alliantie waarin de provincie Gelderland, elf gemeenten waaronder Heerde en Visit Veluwe samenwerken.

Toen men op Vrieze's Erfgoed lucht kreeg van dit initiatief, werd het amfitheater meteen als locatie aangemeld. WZH werd benaderd om de organisatie van de film te regelen en Jan Nitrauw zorgde op Vrieze's Erfgoed voor het werk op de locatie. Het publiek wist het initiatief te waarderen: bijna een week voor de voorstelling waren de beschikbare 400 kaarten uitverkocht. “We hebben bewust een limiet gesteld want zo'n eerste voorstelling mag niet uit de hand lopen”, aldus het duo Hottinga en Nitrauw. Een juiste insteek want via de TIP's moest er vervolgens helaas tientallen keren 'nee' verkocht worden. “We weten nu ook wat de locatie hebben kan. We hebben bijvoorbeeld geleerd dat veel mensen met de auto komen omdat ze zelf stoelen mee nemen”, vertelt Nitrauw over de ervaringen.

De beide organisaties gaan zich maar eens beraden over een vervolg. “Het kriebelt wel natuurlijk om hier een jaarlijkse happening van te maken. Helemaal gezien het klaterende applaus van het publiek na afloop”, lacht Erica Hottinga.

De voorstelling van de film WILD werd naast de bijdrage vanuit de Veluwe Alliantie mogelijk gemaakt door Jumbo Brinkman Heerde, PM Ondernemend, Bouwbedrijf Van Laar, Albert Heijn Wapenveld, Boschman Optiek, Slagerij Ter Weele, Eye-T webdesign en Experiencia Pura.

WILD smaakt naar meer WILD smaakt naar meer WILD smaakt naar meer 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken