achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

SamenLoop voor Hoop: Klaar voor de start!

SamenLoop voor Hoop is een lokaal wandelevenement om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. 24 uur lang lopen teamleden afwisselend op een parcours.

Samen een vuist maken tegen kanker
Dieke van Dijk-Mink: “Het is misschien een cliché, maar zonder vrijwilligers kan de SamenLoop niet worden gehouden. Iedereen doet het in zijn eigen tijd, en belangeloos. Voor het goede doel en dat maakt de SamenLoop tot zo’n bijzonder evenement.”

Een maand na de officiële aftrap in De Heerd staat de teller al op meer dan dertig  aangemelde teams. Tijdens de vorige editie werd een prachtig bedrag van meer dan een ton opgehaald. Dieke: “We willen een mooi evenement neerzetten. Laagdrempelig, toegankelijk voor iedereen. Dat Heerde in beweging komt, er saamhorigheid ontstaat en we samen een vuist maken tegen kanker. Daar gaan we voor. Kom meedoen, meehelpen en mee genieten. En natuurlijk hopen we op een mooie opbrengst.”

Kom ook in actie!
Iedereen kan meedoen aan de SamenLoop. Teams bestaan uit familie, buren, vrienden, verenigingen of collega’s. Ieder team zorgt ervoor dat er vanaf 18.00 uur op 3 juni tot en met 18.00 uur op 4 juni in ieder geval één teamlid op het parcours loopt. Wil je niet meelopen, maar wel helpen? Je kunt ook acties houden om geld op te halen voor het KWF kankerbestrijding. Of kom langs tijdens de SamenLoop, geniet van mooie optredens op het veld, steun de lopers of koop spullen die de diverse teams verkopen. Heb je ooit de diagnose kanker gehad? Dan ben je onze eregast.

Kom jij ook in actie of wil je meer informatie? Kijk snel op www.samenloopvoorhoop.nl/heerde.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.