achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

SamenLoop voor Hoop: Klaar voor de start!

SamenLoop voor Hoop is een lokaal wandelevenement om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. 24 uur lang lopen teamleden afwisselend op een parcours.

Samen een vuist maken tegen kanker
Dieke van Dijk-Mink: “Het is misschien een cliché, maar zonder vrijwilligers kan de SamenLoop niet worden gehouden. Iedereen doet het in zijn eigen tijd, en belangeloos. Voor het goede doel en dat maakt de SamenLoop tot zo’n bijzonder evenement.”

Een maand na de officiële aftrap in De Heerd staat de teller al op meer dan dertig  aangemelde teams. Tijdens de vorige editie werd een prachtig bedrag van meer dan een ton opgehaald. Dieke: “We willen een mooi evenement neerzetten. Laagdrempelig, toegankelijk voor iedereen. Dat Heerde in beweging komt, er saamhorigheid ontstaat en we samen een vuist maken tegen kanker. Daar gaan we voor. Kom meedoen, meehelpen en mee genieten. En natuurlijk hopen we op een mooie opbrengst.”

Kom ook in actie!
Iedereen kan meedoen aan de SamenLoop. Teams bestaan uit familie, buren, vrienden, verenigingen of collega’s. Ieder team zorgt ervoor dat er vanaf 18.00 uur op 3 juni tot en met 18.00 uur op 4 juni in ieder geval één teamlid op het parcours loopt. Wil je niet meelopen, maar wel helpen? Je kunt ook acties houden om geld op te halen voor het KWF kankerbestrijding. Of kom langs tijdens de SamenLoop, geniet van mooie optredens op het veld, steun de lopers of koop spullen die de diverse teams verkopen. Heb je ooit de diagnose kanker gehad? Dan ben je onze eregast.

Kom jij ook in actie of wil je meer informatie? Kijk snel op www.samenloopvoorhoop.nl/heerde.

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.