achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Koek en Ei nu TIP voor Veessen

Rosalien van Drie en Esther Dil-Montfrooij van Koek en Ei hebben een samenwerkingsovereenkomst met WijzijnHeerde ondertekend. Dit omdat Koek en Ei met ingang van 1 augustus het Toeristen Informatie Punt (TIP) van WijzijnHeerde (WZH) voor deze kern is. Namens WZH ondertekende voorzitter Frank Drost de overeenkomst. 

Koek en Ei nu TIP voor Veessen

 "We zijn hier echt heel blij mee, voor ons is het een belangrijke aanvulling. Het zal ongetwijfeld meer bezoekers opleveren die we graag gastvrij ontvangen en van informatie zullen voorzien", aldus het duo Rosalien van Drie en Esther Dil-Montfrooij. Zij begonnen vorig jaar april met Koek en Ei, de buurtwinkel met een belangrijke sociale functie. Vanwege hun prima ligging aan de dijk tegenover IJsselzicht waar de duizenden fietsers naar en van het Kozakkenveer langs komen, hadden ze al veel aanloop. "We krijgen al heel veel vragen over bijvoorbeeld de hoogwatergeul maar ook naar activiteiten, over de fiets- en wandelmogelijkheden en vragen over campings. Nu we de I van Informatiepunt op de gevel krijgen zal dat alleen maar toenemen", verwacht Rosalien. Frank Drost is blij met de overeenkomst. Vooral omdat net als in Heerde bij de Wereldwinkel en in Wapenveld bij boekhandel Shalom er nu sprake is van een combinatie met een winkel. "Dat geeft de garantie van ruime openingstijden en dat is toch wel belangrijk". Aanwezig was ook Erica Hottinga die namens WZH de TIP's aan stuurt.  "Het was één van mijn eerste klussen om dit op te lossen. De TIP in Veessen biedt nu ook het volledige aanbod zoals folders, brochures, fiets- en wandelkaarten en de informatie van Visit Veluwe".

Op de foto van links naar rechts Esther Dil-Montfrooij, Rosalien van Drie, Frank Drost en Erica Hottinga.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken