achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Donald Duck en zijn vrienden in Vorchten

Donald Duck, Katrien Duck, Dagobert Duck, Goofy, Mickey Mouse en nog heel veel meer figuren uit de Donald Duck-strips zijn nu ook voor visueel beperkten in het Poppenspe(e)lmuseum te bewonderen.

Bewoners van Duckstad: pop-upexpositie 
In het museum in Vorchten kunnen blinde en slechtziende kinderen en volwassenen en reguliere museumbezoekers in een bijzondere mini pop-upexpositie enkele bewoners van Duckstad aantreffen.  In de tentoonstelling wordt de unieke uitgave “Hier is Donald Duck” met brailleteksten en plaatjes getoond. Ook zijn er enkele speelgoedhandpoppen uit het midden van de vorige eeuw aanwezig. Voor blinde museumbezoekers is er een tactiel portret van Donald op zwelpapier, voor slechtzienden en anderen een kleurplaat.


Thema-expositie voor blinden en slechtzienden en hun ziende begeleiders
Hoe ‘voelt’ een foto van Erwin Olaf? Ruig aan de randen, maar met een zacht-soepele krul die aan weerszijden een soort ronding maakt. Als je niet kunt zien, kun je met je  vingers de omlijning van een narrenkap volgen, met aan beide uiteinden een opgehoogd glad belletje. Het is een zogenoemde ‘tactiele’ weergave in reliëf van een nar uit de serie ‘Blacks’ (1990) van de bekende fotograaf Erwin Olaf. En dit is nog maar één van het grote aantal items van het project ‘Een kijkje in de poppenkast. Horen, voelen, doen en  ontdekken’, dat deel uitmaakt van de mini-pop-uptentoonstelling die het Poppenspe(e)lmuseum heeft gemaakt voor visueel beperkten en hun ziende begeleiders. Een educatieve tentoonstelling met poppen, reliëftekeningen, artefacten, documentatie in braille,  zwartschrift en in combischrift (synchroonlopend braille/grootletter), multi-media met gesproken tekst, film-, muziek- en geluidsfragmenten, een poppenspelletje, een tactiel audioboek en een website.
 

Poppenspe(e)lmuseum: openingstijden
Het museum is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Reserveren is aanbevolen! Voor groepsbezoek kan van de openingsdagen en -tijden worden afgeweken. 

Entree: tarieven
Kinderen 3-12 jaar € 4,50. Jongeren en volwassenen € 5,50. Groepsbezoek: incl. rondleiding en demonstratie € 80,- (max. 10 pers.). 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken