achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Buitenvoorstelling film WILD in Wapenveld

In de open lucht op een megascherm genieten van de nieuwe nationale topfilm 'WILD' van Luc Enting. Dat kan woensdagavond 15 augustus in het amfitheater van bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed, Groteweg 54 in Wapenveld. De voorstelling begin om 21.30 uur maar vooraf zijn er vanaf 19.00 uur activiteiten als een wildproeverij en worden de bezoekers welkom geheten door het jachthoornkorps de Vlijtbloazers.

‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting. Meer dan twee jaar heeft hij eraan gewerkt. Bijna elke dag met zijn team het bos in – en wachten, wachten en nog eens wachten op dat ene shot. Dat er jonge vossen geboren worden. Dat moederzwijn met haar jonkies een ven overzwemt. Of burlende herten in de bronstijd.  De verteller André van Duin – 'Het is fabelachtig mooi op de Veluwe' –  geeft de film een unieke sfeer en laat zien dat ook in de natuur veel humor voorkomt.

De film werd sinds februari van dit jaar in 65 bioscopen gedraaid en veroverde in recordtijd de harten van honderdduizenden bezoekers. Met steun van de provincie Gelderland en de Veluwe Alliantie, wordt de film deze zomer op een aantal locaties in de open lucht vertoond.

In de gemeente Heerde is de organisatie opgepakt door Wij Zijn Heerde in samenwerking met bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed in Wapenveld. Dat heeft een amfitheater dat prima ingericht kan worden voor de voorstelling van 'WILD'. Het bezoekerscentrum is vanaf 19.00 uur open en bezoekers kunnen dan genieten van een wildproeverij  van slagerij Ter Weele uit Oene en ook worden bijpassende wijnen aangeboden. Voor de jeugd is er popcorn, ijs en frisdrank. Ondertussen laten de Vlijtbloazers hun jachthoorns schallen en zijn het bezoekerscentrum, de streekwinkel geopend en molen de Vlijt is in bedrijf.

De entree voor de film is 7,50 euro per persoon en deelname aan de wildproeverij kost 10,00 euro. Vanaf dinsdag 24 juli zijn de kaarten te koop bij de TIP's (Toeristen Informatie Punten) in Heerde, Wapenveld, Veessen en Hattem.
Bezoekers wordt geadviseerd zoveel mogelijk per fiets te komen. Er zijn beperkt stoelen beschikbaar maar er is ruim plaats voor eigen stoelen of kleedjes om de film te bekijken. Voor openbaar vervoer kan men gebruik maken van lijn 203 van Syntus die stopt bij de halte Molenweg in Wapenveld. 

WILD in het kort

In de film WILD ziet de kijker gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers:  de vos, het edelhert en het wilde zwijn. We zien de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. Een aangrijpende scene is het moment dat het laatste van drie jonge vosjes door de moeder het nest uitgezet wordt. Kleinere rollen zijn weggelegd voor raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe. Al met al spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn. André van Duin heeft de voice-over ingesproken en de muziek in de film wordt uitgevoerd door Het Gelders Orkest.

 

Dubbele boodschap

De filmer Luc Enting heeft nóg een bedoeling met de film. ‘Ik wil mensen waarschuwen dat we zuinig moeten zijn op de Veluwe. Duidelijk maken dat bezoekers zich aan de regels moeten houden, namelijk honden aan de lijn houden en niet buiten de paden wandelen en fietsen. Stiltegebieden moeten gerespecteerd worden. Dat zijn de veilige plekken voor dieren, waar ze niet op hun hoede hoeven te zijn. Juist als de dieren tot rust komen, kunnen ze zichzelf zijn en bijvoorbeeld voor nageslacht zorgen. Alleen op die manier kan de Veluwe ook in de toekomst een natuurgebied blijven met een grote en gevarieerde wildpopulatie.’

Voor vragen over de filmvertoning, de kaartjes, de wildproeverij, kraam-, promotie- en sponsormogelijkheden kunt u een bericht sturen naar marketing@wijzijnheerde.nl of bellen naar 0578617094. Het adres van de buitenvoorstelling is: Groteweg 54, 8191 JX Wapenveld.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken