achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Eva Houtjes-Kieskamp ontvangt onderscheiding

Ze ontving de versierselen zaterdag onder meer vanwege haar grote verdiensten op het gebied van de damsport en de lokale omroep.

Eva Houtjes-Kieskamp is koninklijk onderscheiden en door burgemeester De Graaf van de gemeente Heerde benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Eva Houtjes heeft zich als vrijwilliger ingezet voor Wij zijn Heerde op het gebied van communicatie. Zo leverde ze o.a. een grote bijdrage aan de inhoud van de website en andere online kanalen. Het bestuur van Wij zijn Heerde bedankt Eva voor haar betrokkenheid en bedrevenheid! 

Voor de damsport is Eva Houtjes zowel op lokaal als landelijk niveau van grote waarde. Lokaal is ze bestuurslid en organiseerde ze verschillende wedstrijden voor de jeugd, zoals het Nederlands kampioenschap en schooldammen. Ook begeleidde ze de jeugd en beheerde ze de website en sociale media. Voor de Koninklijke Nederlandse Dambond en de Provinciale Overijsselse Dambond is Houtjes algemeen bestuurslid. Ook ontwikkelde ze promotiemateriaal.

Houtjes was al voor de start bij de Lokale Omroep Heerde (nu Radio 794) betrokken. Ze coördineerde en verzorgde presentatieopleidingen. Ook heeft ze zelf jarenlang een programma gepresenteerd. 

Verder heeft ze zich ingezet op kerkelijk gebied bij de Vrij Evangelische Gemeente, was ze nauw betrokken bij de opzet van de kerstmarkt en het kerstbal in Heerde, evenals bij Veilig Verkeer Nederland (afd. Heerde) en de Oranjevereniging Heerde. Tijdens de MKZ-crisis in 2001 organiseerde Houtjes het manifest ‘7/7 voor nieuw leven’.

Bron: De Stentor 14-07-2018