achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Wandel deze zomer klompenpaden met een gids!

Deze zomer kunt u een klompenpad wandelen onder begeleiding van klompenpadvrijwilligers. De vrijwilligers zorgen voor het onderhoud en beheren de paden. Onderweg komt u veel te weten over het pad en de omgeving. Na de wandeling kunt u genieten van een speciale Klompenpadlunch.

>> RESERVEER HIER<<

De gemeente Heerde telt sinds juni 2018 5 klompenpaden. Deze paden lopen over boerenerven, langs sloten, door bossen, langs de IJssel en over oude kerkpaden. Over de weg, door grasland en over onverharde wegen kom je de prachtigste plekjes tegen. De paden lopen langs de IJssel en over de Veluwe door de plaatsen Heerde, Veessen, Vorchten en Wapenveld.

De eerste klompenpadwandeling is het Horsthoekerpad op dinsdagmorgen 31 juli. Het Horsthoekerpad in Heerde kenmerkt zich door het afwisselende landschap rond buurtschap de Horsthoek met beken, houtwallen, bos en heide. Onderweg kunt u een kudde schapen tegenkomen op de heide. Het startpunt van deze wandeling is Brasserie Meet & Eat, Eperweg 55, Heerde. De wandeling is 15 km lang en duurt ongeveer 4 uur, we starten om 8:30 uur. We sluiten af met een lunch bij Brasserie Meet & Eat.

De tweede klompenpadwandeling is op dinsdagmorgen 7 augustus. Het Elsvoorderpad loopt door Veessen en Vorchten over historische kerkenpaden, door weilanden en langs de oevers van de IJssel. Het startpunt is Restaurant De IJsselhoeve, IJsseldijk 42 in Veessen waar we eindigen voor de lunch. Dit is een wandeling van 11 km en duurt 3 uur, we starten om 8:30 uur.

De derde klompenpadwandeling voert door Wapenveld op woensdagmorgen 15 augustus. Het Paddenpad start bij Pannenkoekenrestaurant 't Mussennest (Groteweg 109, Wapenveld) en loopt door bossen, langs Molen de Vlijt, gaat deze keer speciaal met het trekpontje over het kanaal en verder naar de Hoogwatergeul bij de IJssel. Dit is een wandeling van 13 km, duurt 3,5 uur en we starten om 8:30 uur. We sluiten af met een lunch bij Pannenkoekenrestaurant 't Mussennest. 

Op dinsdagmorgen 28 augustus wandelen we de vierde klompenpadwandeling: het Vosbergenpad dat loopt door Heerde, Wapenveld en Hoorn over het landgoed Vosbergen, langs sprengen en vroegere watermolens. Het startpunt is Bistro Voldaan, Kanaaldijk 30, Heerde. Let op: de Beatrixweg ligt tot oktober eruit. Rijdt daarom om via de Kanaalweg. We eindigen bij Bistro Voldaan voor een klompenpadlunch. Dit is een wandeling van 14 km en duurt een kleine 4 uur, we starten om 8:30 uur.

De kosten voor de wandeling met lunch bedragen € 15,00 per persoon en kunt u contant afrekenen voordat de wandeling begint. Geeft u zich van tevoren op voor de wandeling met lunch via marketing@wijzijnheerde.nl, bel naar 0578 617094 of kom langs in de TIPs in Heerde (Bonenburgerlaan 6), Veessen (IJsseldijk 40 en 67) en Wapenveld (Klapperdijk 36B). Ook voor vragen kunt u daar terecht.

Voor meer informatie over de klompenpaden kunt u kijken op www.klompenpaden.nl.