achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Oogstdag en Cittaslowmarkt

De rogge op Vrieze's Erfgoed wordt zaterdag 21 juli gemaaid. En dat is een twee weken vroeger dan normaal. Oorzaak is het aanhoudende warme en droge weer waardoor het gewas snel afrijpt.

Oogstdag en Cittaslowmarkt

“Als we langer wachten vallen de korrels uit de aar. Dat is mooi voor de duiven maar dan valt er op de Padd'ndag op 1 september ook weinig te dorsen”, zegt voorzitter Jan Nitrauw van het comité molen de Vlijt. De Oogstdag op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld, wordt ook dit jaar gecombineerd met een Cittaslowmarkt. Particulieren die producten uit hun oogst als jams en groenten willen verkopen, zijn van harte welkom. “Mensen zijn steeds meer op zoek naar eerlijke producten met een herkenbare afkomst. En dat past helemaal in de Cittaslow-gedachte. Als Vrieze's Erfgoed zijn wij Cittaslow-supporter en met deze markt willen we dat ook uitdragen”, zegt Nitrauw Vorig jaar maakten de eerste particulieren hiervan gebruik en zij verkochten hun gehele voorraad. Deelname aan de Cittaslowmarkt is gratis, wel wordt aanmelding via info@vriezeserfgoed.nl op prijs gesteld .

Centraal op de Oogstdag staat het maaien van de akker rogge op het eigen erf. Een groep boeren zal vanaf 9.00 uur de zig en pikhaak weer ter hand nemen om het graan te maaien. In de streekwinkel zijn de producten van eigen erf als boontjes, rode bieten en aardappelen te koop. Ook kan er kruudmoes geproefd worden en worden er pannenkoeken gebakken. De Oogstdag duurt van 9.00 tot 16.00 uur en meer informatie is te vinden op www.vriezeserfgoed.nl