achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Nieuwe camping op 't Oever in Wapenveld

Het aanbod verblijfsrecreatie in Wapenveld is uitgebreid met de boerderijcamping 't Oever van Jeanet en Bertus Doppenberg. Er zijn een 15-tal plekken ingericht voor caravans en campers en 't Oever beschikt ook over vijf safaritenten.

Nieuwe camping op

Safarietenten en camperplekken op 't Oever

Camping 't Oever is verbonden met het jongvee opfokbedrijf van de familie Doppenberg en ligt precies in de uitlaat van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Natte voeten hoeven kampeerders niet te vrezen. Rond het gebied 't Oever is flinke dijk aangelegd die de bewoners en toeristen vrijwaart van eventuele wateroverlast. Janet Doppenberg runde er al zes jaar een Rustpunt op deze plek. Door de overgang van een melkveebedrijf naar een jongvee opfokbedrijf, kwam er ruimte om de recreatieve activiteiten op een bijzondere manier uit te breiden. Zo is de recreatieruimte pal naast de strostal met kalfjes gesitueerd en geeft een glazen wand vrij uitzicht op de jonge dieren. De vroegere melkstal is getransformeerd tot een fraaie toilet- en douchevoorziening die ook aangepast zijn voor mensen met een beperking.

Safaritenten

Met de plaatsing van een vijftal safaritenten wil men vooral de kampeerder die meer luxe zoekt tot een verblijf verleiden. De tenten zijn ingericht met stapelbedden en er kan zelf gekookt worden. Voor alle gasten zijn facilteiten als wasmachine en wasdroger, afwasplekken en overdekte fietsenstalling. Daarbij ligt 't Oever in de schitterende omgeving van de Ijsselvallei en dichtbij de Veluwse bossen. De aanleg van de hoogwatergeul heeft geleid tot prachtige voorzieningen als fiets- en wandelpaden en ook zijn er kanoroutes in het gebied tussen Veessen en Hattem te vinden. Alle informatie is te vinden op www.boerderijcampinghetoever.com

 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken