achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kerkopenstelling Johanneskerk zomer 2018

iedere zaterdag en dinsdag van 7 juli t/m 1 september

De Dorpskerk van Heerde, de Johanneskerk, zal deze zomer gedurende de schoolvakantietijd een aantal middagen worden opengesteld. Belangstellenden (vakantiegangers, Heerdenaren of inwoners uit buurgemeentes) kunnen onze mooie kerk dan bezichtigen.

De deuren van de hoofdingang aan de Dorpsstraat staan open en iedereen is van harte uitgenodigd  om eens binnen te komen. De vrijwilligers staan klaar om u of jou te verwelkomen.  Bezoekers kunnen dan vrij rondkijken in de kerk. Er zijn interessante resten van oude fresco’s, een monumentaal orgel, een opmerkelijke bouw van het middenschip en meer details. Ontdek meer over de historie van de Johannes kerk aan de hand van een uitgebreide folder. Men kan ook plaatsnemen in de banken om naar orgelmuziek te luisteren.

De kerk is van 7 juli t/m 1 september 2017 iedere zaterdag- en dinsdagmiddag tussen 13.30-16.00 uur geopend. Op deze dagen wordt tussen 14.30 tot 15.15 uur een kortdurend orgelconcert ten gehore gebracht. Tijdens dit orgelspel is de orgelruimte voor bezichtiging bereikbaar. Dit is zeker de moeite waard, al is het maar om te zien hoe gedreven de organisten met de muziekstukken bezig zijn. De openstelling / bezichtiging is gratis toegankelijk.

Tijdens de Hessenmarkten op zaterdag 21 juli en 25 augustus zal gedurende de openstelling de toren geopend zijn voor beklimming. Vanaf de balustrade van de toren kan men naar alle windstreken de omgeving bekijken. Voor de torenbeklimming wordt een bescheiden vergoeding gevraagd.

Op zaterdag 9 september 2017, Open Monumentendag, zal de Johanneskerk eveneens open staan voor bezichtiging en torenbeklimming.

Zie ook www.hervormdheerde.nl  

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken