achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kerkopenstelling Johanneskerk zomer 2018

iedere zaterdag en dinsdag van 7 juli t/m 1 september

De Dorpskerk van Heerde, de Johanneskerk, zal deze zomer gedurende de schoolvakantietijd een aantal middagen worden opengesteld. Belangstellenden (vakantiegangers, Heerdenaren of inwoners uit buurgemeentes) kunnen onze mooie kerk dan bezichtigen.

De deuren van de hoofdingang aan de Dorpsstraat staan open en iedereen is van harte uitgenodigd  om eens binnen te komen. De vrijwilligers staan klaar om u of jou te verwelkomen.  Bezoekers kunnen dan vrij rondkijken in de kerk. Er zijn interessante resten van oude fresco’s, een monumentaal orgel, een opmerkelijke bouw van het middenschip en meer details. Ontdek meer over de historie van de Johannes kerk aan de hand van een uitgebreide folder. Men kan ook plaatsnemen in de banken om naar orgelmuziek te luisteren.

De kerk is van 7 juli t/m 1 september 2017 iedere zaterdag- en dinsdagmiddag tussen 13.30-16.00 uur geopend. Op deze dagen wordt tussen 14.30 tot 15.15 uur een kortdurend orgelconcert ten gehore gebracht. Tijdens dit orgelspel is de orgelruimte voor bezichtiging bereikbaar. Dit is zeker de moeite waard, al is het maar om te zien hoe gedreven de organisten met de muziekstukken bezig zijn. De openstelling / bezichtiging is gratis toegankelijk.

Tijdens de Hessenmarkten op zaterdag 21 juli en 25 augustus zal gedurende de openstelling de toren geopend zijn voor beklimming. Vanaf de balustrade van de toren kan men naar alle windstreken de omgeving bekijken. Voor de torenbeklimming wordt een bescheiden vergoeding gevraagd.

Op zaterdag 9 september 2017, Open Monumentendag, zal de Johanneskerk eveneens open staan voor bezichtiging en torenbeklimming.

Zie ook www.hervormdheerde.nl