achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen

Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen

De eerste twee lezingen over de bewoning van het gebied rond Wapenveld en de beweging Moderne Devotie zijn goed bezocht met telkens bijna dertig gasten. Evert de Jonge richt dinsdag 26 juni het vizier helemaal op het klooster Hulsbergen. Hij heeft veel historisch onderzoek gedaan en meerdere publicaties geschreven over het fraterhuis dat van 1407 tot 1588 ten noorden van Wapenveld stond. Dankzij een toezegging van de provincie Gelderland, verwacht de Stichting Recreatie Wapenveld mogelijk nog dit jaar te kunnen starten met een nader onderzoek door gebruik van grondradar naar de locatie van het kloostercomplex. De lezing wordt gehouden in bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld en begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is er een inloop en kan men ook de expositie over klooster Hulsbergen bezichtigen.

Bernard Bos en Jan Nitrauw leiden zaterdag 30 juni een excursie over het Kloosterpad naar de locatie en de omgeving van het klooster Hulsbergen. Deze begint om 10.00 uur met een ontvangst met koffie op Vrieze's Erfgoed. Na terugkeer kunnen de deelnemers aanschuiven bij het 'Culineeren'. Edith Westendorp van Eetit zet dan een uitgebreide lunch met streekproducten op tafel.

De kosten voor de lezing zijn 7,50 euro, de excursie kost 2,50 en met de lunch 12,50 euro. Opgeven kan via info@vriezeserfgoed.nl of via tel. 06-15194780.

 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken