achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen

Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen

De eerste twee lezingen over de bewoning van het gebied rond Wapenveld en de beweging Moderne Devotie zijn goed bezocht met telkens bijna dertig gasten. Evert de Jonge richt dinsdag 26 juni het vizier helemaal op het klooster Hulsbergen. Hij heeft veel historisch onderzoek gedaan en meerdere publicaties geschreven over het fraterhuis dat van 1407 tot 1588 ten noorden van Wapenveld stond. Dankzij een toezegging van de provincie Gelderland, verwacht de Stichting Recreatie Wapenveld mogelijk nog dit jaar te kunnen starten met een nader onderzoek door gebruik van grondradar naar de locatie van het kloostercomplex. De lezing wordt gehouden in bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld en begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is er een inloop en kan men ook de expositie over klooster Hulsbergen bezichtigen.

Bernard Bos en Jan Nitrauw leiden zaterdag 30 juni een excursie over het Kloosterpad naar de locatie en de omgeving van het klooster Hulsbergen. Deze begint om 10.00 uur met een ontvangst met koffie op Vrieze's Erfgoed. Na terugkeer kunnen de deelnemers aanschuiven bij het 'Culineeren'. Edith Westendorp van Eetit zet dan een uitgebreide lunch met streekproducten op tafel.

De kosten voor de lezing zijn 7,50 euro, de excursie kost 2,50 en met de lunch 12,50 euro. Opgeven kan via info@vriezeserfgoed.nl of via tel. 06-15194780.