achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten

Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.

Opening

Op zaterdag 30 juni wordt het WK officieel geopend op de wedstrijdpiste in Heerde. Iedereen is van harte welkom om de openingsceremonie bij te wonen. Alle deelnemende atleten worden gepresenteerd en er wordt een gave trampoline show gegeven door Funky Factory uit Heerde en ook voor de muzikale noot zal er gezorgd worden, het belooft een mooie en gezellige show te worden. De toegang is voor iedereen gratis, de officiële opening start om 18.00 uur.


Gevarieerd programma

Op de skeelerbaan worden van 1 t/m 3 juli alle piste-onderdelen verreden in een arena die plaats biedt aan zo’n 2500 toeschouwers. We starten met de 500 m sprint voor junioren en eindigen met de 3000 m relay.  Bij de Nederlandse selectie zitten bekende namen als Ronald en Michel Mulder, Crispijn Ariëns, Gary Hekman, Manon Kamminga en Bianca Roosenboom. Bondcoach Fiers ziet, ondanks de sterke concurrentie uit met name Zuid-Amerika en Azië, kansen om in eigen land een paar medailles te veroveren. Ook komen naast de al genoemde toppers nog enkele andere leden van de organiserende vereniging Skeelerclub Oost Veluwe zoals Elisa Dul uit Oene, maar ook Bianca Roosenboom uit Kampen en Luc ter Haar uit Zeewolde.


Bij de buitenlandse specialisten zijn vooral de Colombianen, Argentijnen en Zuid-Koreanen grote kanshebbers voor het goud op de diverse onderdelen. In Heerde en Arnhem verschijnen ook buitenlandse toppers aan de start die we vanuit het schaatsen kennen, onder wie de Belg Bart Swings, de Italiaanse Francesca Lollobrigida en stayer Peter Michael uit Nieuw-Zeeland. Er zijn nog tickets beschikbaar: scoor je kaartje snel via www.wkinlinesskaten.nl. Ook zijn de kaarten vanaf dit weekend te koop in het clubhuis aan de Kommerseweg.

 

Naast het topsportprogramma is er een evenementenplein: waar bezoekers onder andere zelf de skates kunnen onderbinden. Ook is er op 2 juli een bijzonder side-event. In 2018 staat aangepast sporten in Gelderland in de schijnwerpers tijdens de campagne 'Gelderland sport onbeperkt'! Want iedereen moet kunnen sporten. Op maandag 2 juli wordt tijdens het WK een speciaal G-skate onderdeel georganiseerd.

Gedurende deze middag wordt er op het officiële WK terrein in Heerde een clinic verzorgd voor skateliefhebbers met een beperking. Aansluitend op de clinic wordt er een wedstrijd verreden door G-skaters. Zowel de mannen als de vrouwen rijden over 500 meter.

 

Ook in Arnhem

Op 4 juli verplaatst het WK naar de binnenstad van Arnhem waar alle weg- en Freestyle-onderdelen worden verreden t/m zondag 8 juli.  Van het onderdeel one lap tot de marathon. Iedereen kan kennis maken met de sport op deze bijzondere locatie. Ook is er een gratis toegankelijk Urban Sports Festival en zijn er Foodtrucks voor een hapje en drankje. Liefhebbers kunnen zelf voor het goede doel skaten tijdens de Telegraaf Skate Arnhem. Kijk voor het complete programma op: www.wkinlineskaten.nl

 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken