achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Derde seizoen voor de Horecafietsroute

Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.

De deelnemende ondernemers zijn Marco Wolf van Eetcafé De Kruusing aan de Kruisstraat 11 in Hattem, Teunis Fredriks van Tapperij Teun op de kruising Nachtegaalweg/Groteweg in Wapenveld, Nol Jansen van restaurant IJsselzicht in  Veessen en Bé van Ark van Brasserie Meet & Eat aan de Eperweg 55 in Heerde. Zij bieden de deelnemers de keuze uit routes over 52 en 37 kilometer. De lange route voert voor een deel ook door Salland en maakt gebruik van zowel 't Kleine Veer in Hattem als het Kozakkenveer in Veessen. De kortere route gaat voor een groot deel over de nieuwe fietspaden door het gebied van de Hoogwatergeul Veessen/Wapenveld.

Nieuw is dit jaar de deelname van Marco Wolf uit Hattem. "De verhalen van de drie collega's waren zo enthousiast dat ik graag bij dit initiatief aansluit", vertelt Marco die bij het maken van de foto door zijn collega's letterlijk en figuurlijk in het zadel wordt geholpen.

Het is het derde jaar dat Teunis, Nol en Bé de Horecafietsroute organiseren. "Het is een vervolg op de cursus 'Gastheer van het Landschap'. Tientallen ondernemers en vrijwilligers van de TIP's in deze regio hebben de cursus inmiddels gevolgd. Gewapend met die kennis kunnen ze bezoekers het boeiende verhaal van deze omgeving vertellen. "Deelname hieraan heeft ons gestimuleerd om samen de bezoekers van het gebied deze route aan te bieden", vertelt het kwartet ondernemers. En met succes. Vorig jaar konden ze ruim driehonderd deelnemers noteren. "Wat ons opvalt is dat de deelnemers altijd erg enthousiast en vol lof zijn over dit schitterende fietsgebied", vertelt Teunis. En Bé van Ark vult aan:  "De cursus was het duwtje in de rug om samen activiteiten te ontwikkelen. Als we toeristen naar dit gebied willen lokken, moeten we hun verblijf ook aantrekkelijk maken", is de achterliggende gedachte. Bij het maken van de route kreeg men steun van de stichting HOES die de route met veel markante punten duidelijk omschreven heeft.

De fietsroute zelf is gratis verkrijgbaar bij de vier genoemde deelnemers en bij de TIP's in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde. Door de bijbehorende voucher te kopen, kan men bij de vier horecabedrijven genieten van hun specialiteiten en zo ook culinair lekker genieten. Dat hoeft overigens niet per se tijdens de dag dat de fietstocht gereden wordt. "Deelnemers kunnen er ook voor kiezen om op een ander moment van de voucher gebruik te maken. De voucher is dit hele jaar 2018 geldig", legt Nol Janssen uit. Die ook nog meldt dat de fietsroute en voucher ook gebruikt worden als cadeautje.