achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Gratis boekje Veluwe Actief 2018 weer verkrijgbaar

Deze week is bij Uitgeverij Gelderland uit Epe het Veluwe Actief-boekje verschenen. Dit gratis boekje is een gewilde uitgave onder inwoners en toeristen op de Noordoost-Veluwe, vanwege het uitgebreide overzicht van activiteiten én bijbehorende voordeelbonnen.

Gratis boekje Veluwe Actief 2018 weer verkrijgbaar

De gratis pocketversie van Veluwe Actief is een succes. De afgelopen jaren vond dit boekje steevast gretig aftrek op de Noordoost-Veluwe rondom de gemeenten Apeldoorn, Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Nunspeet en Oldebroek. Het is de negende achtereenvolgende keer dat het VA-boekje uitkomt. Ook deze nieuwe editie is wederom handzaam, overzichtelijk én gratis. Het boekje past met gemak in de binnenzak en is ideaal om te raadplegen voor wie eens een dagje uit wil, een bijzonder evenement of activiteit wil bezoeken of zich gewoon eens wil laten verrassen.

Het compacte ‘boekje-in-broekzakformaat’ vermeldt een breed scala aan activiteiten in 2018. Uiteraard fungeert het boekje als handleiding voor de toerist, maar ook voor de bewoners uit de genoemde gemeenten is het een handige jaarkalender. Bovendien zijn er fiets- en wandelroutes in het boekje opgenomen.

De activiteiten zijn chronologisch per maand en per gemeente weergegeven en leiden de lezer als het ware door het jaar, maar ook door de omgeving. Naast activiteiten en attracties bevat het boekje weer veel praktische informatie, zoals adressen van de plaatselijke VVV’s, telefoonnummers van dokters, hulpdiensten, enzovoort. Het boekje bevat verder horeca- en uitgaansgelegenheden, alsmede overnachtingsmogelijkheden én vele voordeelbonnen.

Het boekje is vanaf heden gratis verkrijgbaar bij o.a. diverse VVV’s en Toeristische Informatie Punten (TIP’s), boekhandels, horecagelegenheden, campings en natuurlijk bij Uitgeverij Gelderland. Op www.uitgeverijgelderland.nl vindt u een volledig overzicht van alle afhaalpunten. Bedrijven, campings, instellingen en winkeliers die belangstelling hebben om het boekje ook aan te bieden aan hun klanten, leden of bezoekers kunnen gratis een bundel boekjes ophalen bij Uitgeverij Gelderland BV, Hoofdstraat 143 in Epe of contact opnemen via info@uitgeverijgelderland.nl of telefonisch: 0578 – 629061.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.