achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Open dag Hattemerpoort

Op zaterdag 9 juni kunnen bezoekers een kijkje nemen in de Hattemerpoort. Van 10.00 – 15.00 uur vertellen de gidsen op diverse plekken wat er wordt gedaan om de ecologische verbindingszone tussen de Veluwe en de IJssel te versterken. Ook de familie van den Esker en de familie Doppenberg ontvangen bezoekers. Zij vertellen onder meer hoe de natuur een plek krijgt binnen hun bedrijfsvoering.

Programma Open Dag Hattemerpoort
De gehele dag ontvang het Vrieze's Erfgoed (Groteweg 54, Wapenveld) u graag met een kop koffie of thee. Bezoek de streekwinkel en bekijk de presentatie over de Hattemerpoort.Verder biedt de open dag u:

  • Bij het Fiets- en voetveer Hattem/Zwolle kunt u weidevogels in de uiterwaarden spotten onder begeleiding van ecoloog Cor Heidenrijk. 
  • Aan de Beltweg 3 vertellen en aan Het Oever 2 in Wapenveld leert u hoe landbouwgrond natuur wordt op de bedrijven van familie van den Esker en de familie Doppenberg. 
  • Op de Parkeerplaats Hattemse Golf & Countryclub, Veenwal 11, Hattem vertelt Martijn Goedvolk over edelherten die op pad gaan. 
  • Op Recreatieterrein Ennerveld, Molenweg, Wapenveld zijn rondleidingen over recreëren in de Hattemerpoort.

Het uitgebreide programma met tijden van de rondleidingen staat op de website van de Hattemerpoort. 

Kortingsbonnen-actie
Op iedere locatie krijgen de deelnemers een bon van 50 cent. Hiermee ontvangen zij korting bij de Molenwinkel van Vrieze’s Erfgoed. Max. 4 kortingsbonnen p.p., te besteden op 9-6-2018.

Wat is de Hattemerpoort?
De Hattemerpoort is een groene verbindingszone tussen de Veluwe en de IJssel, van bijna 2400 hectare. Het gebied is belangrijk voor veel planten en dieren. Daarom willen we het gebied versterken. Dit doen we onder andere door obstakels weg te nemen, zodat dieren gemakkelijk van de Veluwe naar de IJssel kunnen trekken en omgekeerd. Ook maken we het gebied aantrekkelijker met de aanleg van nieuwe natuur, die als voedingsbodem dient voor verschillende (nieuwe) planten- en diersoorten. Andere belangrijke doelen om het gebied te versterken zijn de herontwikkeling/kwaliteitsverbetering van recreatieterreinen en het uitbreiden en verbeteren van recreatieroutes. In 2018 komen diverse deelprojecten tot uitvoering.

Het realiseren van de verschillende deelprojecten doen we samen met inwoners, overheden en organisaties. De GNMF is aangesteld als gebiedsregisseur. Samen maken we van de Hattemerpoort een aantrekkelijk gebied voor flora en fauna, waar ook inwoners en recreanten van kunnen genieten al wandelend en fietsend over de vele paden die de Hattemerpoort rijk is.

Deelname gratis. < >Programma en tijden van de rondleidingen staan op www.hattemerpoort.nl.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken