achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Open dag Hattemerpoort

Op zaterdag 9 juni kunnen bezoekers een kijkje nemen in de Hattemerpoort. Van 10.00 – 15.00 uur vertellen de gidsen op diverse plekken wat er wordt gedaan om de ecologische verbindingszone tussen de Veluwe en de IJssel te versterken. Ook de familie van den Esker en de familie Doppenberg ontvangen bezoekers. Zij vertellen onder meer hoe de natuur een plek krijgt binnen hun bedrijfsvoering.

Programma Open Dag Hattemerpoort
De gehele dag ontvang het Vrieze's Erfgoed (Groteweg 54, Wapenveld) u graag met een kop koffie of thee. Bezoek de streekwinkel en bekijk de presentatie over de Hattemerpoort.Verder biedt de open dag u:

  • Bij het Fiets- en voetveer Hattem/Zwolle kunt u weidevogels in de uiterwaarden spotten onder begeleiding van ecoloog Cor Heidenrijk. 
  • Aan de Beltweg 3 vertellen en aan Het Oever 2 in Wapenveld leert u hoe landbouwgrond natuur wordt op de bedrijven van familie van den Esker en de familie Doppenberg. 
  • Op de Parkeerplaats Hattemse Golf & Countryclub, Veenwal 11, Hattem vertelt Martijn Goedvolk over edelherten die op pad gaan. 
  • Op Recreatieterrein Ennerveld, Molenweg, Wapenveld zijn rondleidingen over recreëren in de Hattemerpoort.

Het uitgebreide programma met tijden van de rondleidingen staat op de website van de Hattemerpoort. 

Kortingsbonnen-actie
Op iedere locatie krijgen de deelnemers een bon van 50 cent. Hiermee ontvangen zij korting bij de Molenwinkel van Vrieze’s Erfgoed. Max. 4 kortingsbonnen p.p., te besteden op 9-6-2018.

Wat is de Hattemerpoort?
De Hattemerpoort is een groene verbindingszone tussen de Veluwe en de IJssel, van bijna 2400 hectare. Het gebied is belangrijk voor veel planten en dieren. Daarom willen we het gebied versterken. Dit doen we onder andere door obstakels weg te nemen, zodat dieren gemakkelijk van de Veluwe naar de IJssel kunnen trekken en omgekeerd. Ook maken we het gebied aantrekkelijker met de aanleg van nieuwe natuur, die als voedingsbodem dient voor verschillende (nieuwe) planten- en diersoorten. Andere belangrijke doelen om het gebied te versterken zijn de herontwikkeling/kwaliteitsverbetering van recreatieterreinen en het uitbreiden en verbeteren van recreatieroutes. In 2018 komen diverse deelprojecten tot uitvoering.

Het realiseren van de verschillende deelprojecten doen we samen met inwoners, overheden en organisaties. De GNMF is aangesteld als gebiedsregisseur. Samen maken we van de Hattemerpoort een aantrekkelijk gebied voor flora en fauna, waar ook inwoners en recreanten van kunnen genieten al wandelend en fietsend over de vele paden die de Hattemerpoort rijk is.

Deelname gratis. < >Programma en tijden van de rondleidingen staan op www.hattemerpoort.nl.