achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Open dag Hattemerpoort

Op zaterdag 9 juni kunnen bezoekers een kijkje nemen in de Hattemerpoort. Van 10.00 – 15.00 uur vertellen de gidsen op diverse plekken wat er wordt gedaan om de ecologische verbindingszone tussen de Veluwe en de IJssel te versterken. Ook de familie van den Esker en de familie Doppenberg ontvangen bezoekers. Zij vertellen onder meer hoe de natuur een plek krijgt binnen hun bedrijfsvoering.

Programma Open Dag Hattemerpoort
De gehele dag ontvang het Vrieze's Erfgoed (Groteweg 54, Wapenveld) u graag met een kop koffie of thee. Bezoek de streekwinkel en bekijk de presentatie over de Hattemerpoort.Verder biedt de open dag u:

  • Bij het Fiets- en voetveer Hattem/Zwolle kunt u weidevogels in de uiterwaarden spotten onder begeleiding van ecoloog Cor Heidenrijk. 
  • Aan de Beltweg 3 vertellen en aan Het Oever 2 in Wapenveld leert u hoe landbouwgrond natuur wordt op de bedrijven van familie van den Esker en de familie Doppenberg. 
  • Op de Parkeerplaats Hattemse Golf & Countryclub, Veenwal 11, Hattem vertelt Martijn Goedvolk over edelherten die op pad gaan. 
  • Op Recreatieterrein Ennerveld, Molenweg, Wapenveld zijn rondleidingen over recreëren in de Hattemerpoort.

Het uitgebreide programma met tijden van de rondleidingen staat op de website van de Hattemerpoort. 

Kortingsbonnen-actie
Op iedere locatie krijgen de deelnemers een bon van 50 cent. Hiermee ontvangen zij korting bij de Molenwinkel van Vrieze’s Erfgoed. Max. 4 kortingsbonnen p.p., te besteden op 9-6-2018.

Wat is de Hattemerpoort?
De Hattemerpoort is een groene verbindingszone tussen de Veluwe en de IJssel, van bijna 2400 hectare. Het gebied is belangrijk voor veel planten en dieren. Daarom willen we het gebied versterken. Dit doen we onder andere door obstakels weg te nemen, zodat dieren gemakkelijk van de Veluwe naar de IJssel kunnen trekken en omgekeerd. Ook maken we het gebied aantrekkelijker met de aanleg van nieuwe natuur, die als voedingsbodem dient voor verschillende (nieuwe) planten- en diersoorten. Andere belangrijke doelen om het gebied te versterken zijn de herontwikkeling/kwaliteitsverbetering van recreatieterreinen en het uitbreiden en verbeteren van recreatieroutes. In 2018 komen diverse deelprojecten tot uitvoering.

Het realiseren van de verschillende deelprojecten doen we samen met inwoners, overheden en organisaties. De GNMF is aangesteld als gebiedsregisseur. Samen maken we van de Hattemerpoort een aantrekkelijk gebied voor flora en fauna, waar ook inwoners en recreanten van kunnen genieten al wandelend en fietsend over de vele paden die de Hattemerpoort rijk is.

Deelname gratis. < >Programma en tijden van de rondleidingen staan op www.hattemerpoort.nl.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.