achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Nieuw in Heerde: Kanoroute en Markluiderpad

Op zaterdag 9 juni worden het nieuwe Klompenpad genaamd Markluiderpad en de kanoroute Noordoost Veluwe geopend bij Natuurboerderij Villa Bakhuis.

Klompen aan, rugzak op, kano mee en gaan! 
Klompenpaden zijn wandelroutes door het boerenland, over onverharde paadjes en vergeten doorsteekjes. Het Markluiderpad is het 109de Klompenpad.  Het startpunt vormt tevens de opstapplaats van de kanoroute Noordoost Veluwe, welke tot aan de haven van Hattem gaat. Zo kunt u wandelend en varend het  gebied verkennen. 

Programma
9.45 uur:    Inloop met koffie/thee en petit four.
10.00 uur:  Toespraken door wethouder Meijer (Heerde), Arjan Vriend                     directeur-bestuurder Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Albert Hassink van Natuurboerderij Het Bakhuis.          
10.20 uur: Dankwoord aan vrijwilligers en eigenaren, optreden van streektaal-   muzikanten Ton van de Vosse en Bertus van Essen.  
Onthulling van de startpanelen.    
10.45 uur     Wandeling over een deel van het Klompenpad of met kano een deel    van de kanoroute varen.
11.45 uur: Afsluiting (met Fleckvieh hamburgers van Het Bakhuis). 
 
Wandelen en kanoën door het mooie buitengebied van Markluiden  
Het Markluiderpad is een rondwandeling van 10 kilometer door het prachtige buitengebied van Markluiden. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is o.a. te koop bij TIP Heerde, buurtwinkel Koek en Ei, Restaurant De IJsselhoeve en Toerisme Informatie centra (TIP & VVV) in de regio. De nieuwe route is vanaf 9 juni beschikbaar op www.klompenpaden.nl en de gratis Klompenpaden app.

De kanoroute voert over het Apeldoorns Kanaal en de Grote Wetering richting Hattem. De kaart is o.a. te verkrijgen bij Vadesto, Buitengewoon Buiten en TIP Heerde.
 

Het Klompenpad en de kanoroute zijn mede mogelijk gemaakt door gemeente Heerde, Provincie Gelderland, Gebiedsontwikkeling Veessen-Wapenveld,  Waterschap Vallei en Veluwe, Nationale Postcode Loterij en Sportvisserij Oost Nederland.