achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Nieuw in Heerde: Kanoroute en Markluiderpad

Op zaterdag 9 juni worden het nieuwe Klompenpad genaamd Markluiderpad en de kanoroute Noordoost Veluwe geopend bij Natuurboerderij Villa Bakhuis.

Klompen aan, rugzak op, kano mee en gaan! 
Klompenpaden zijn wandelroutes door het boerenland, over onverharde paadjes en vergeten doorsteekjes. Het Markluiderpad is het 109de Klompenpad.  Het startpunt vormt tevens de opstapplaats van de kanoroute Noordoost Veluwe, welke tot aan de haven van Hattem gaat. Zo kunt u wandelend en varend het  gebied verkennen. 

Programma
9.45 uur:    Inloop met koffie/thee en petit four.
10.00 uur:  Toespraken door wethouder Meijer (Heerde), Arjan Vriend                     directeur-bestuurder Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Albert Hassink van Natuurboerderij Het Bakhuis.          
10.20 uur: Dankwoord aan vrijwilligers en eigenaren, optreden van streektaal-   muzikanten Ton van de Vosse en Bertus van Essen.  
Onthulling van de startpanelen.    
10.45 uur     Wandeling over een deel van het Klompenpad of met kano een deel    van de kanoroute varen.
11.45 uur: Afsluiting (met Fleckvieh hamburgers van Het Bakhuis). 
 
Wandelen en kanoën door het mooie buitengebied van Markluiden  
Het Markluiderpad is een rondwandeling van 10 kilometer door het prachtige buitengebied van Markluiden. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is o.a. te koop bij TIP Heerde, buurtwinkel Koek en Ei, Restaurant De IJsselhoeve en Toerisme Informatie centra (TIP & VVV) in de regio. De nieuwe route is vanaf 9 juni beschikbaar op www.klompenpaden.nl en de gratis Klompenpaden app.

De kanoroute voert over het Apeldoorns Kanaal en de Grote Wetering richting Hattem. De kaart is o.a. te verkrijgen bij Vadesto, Buitengewoon Buiten en TIP Heerde.
 

Het Klompenpad en de kanoroute zijn mede mogelijk gemaakt door gemeente Heerde, Provincie Gelderland, Gebiedsontwikkeling Veessen-Wapenveld,  Waterschap Vallei en Veluwe, Nationale Postcode Loterij en Sportvisserij Oost Nederland. 

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.