achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Opening trekpontje en vernieuwde Paddenpad

Op vrijdag 1 juni vinden van 14.00 tot 17.00 uur bij ’t Mussennest en Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld de heropening plaats van het Paddenpad en de officiële ingebruikname van het nieuwe trekpontje over het Apeldoorns kanaal.

Hernieuwde Paddenpad
Klompenpaden zijn wandelroutes door het boerenland, over onverharde paadjes en vergeten doorsteekjes. Het Paddenpad is een veel belopen Klompenpad dat door de komst van de nieuwe watergeul tussen Veessen en Wapenveld echter moest worden verlegd. Samen met vrijwilligers en met medewerking van grondeigenaren is het gelukt om een nieuwe route te ontwikkelen. Startpunt is nu Pannenkoekenhuis ’t Mussennest aan de Groteweg 109 in Wapenveld. Hier begint de rondwandeling van dertien kilometer door het mooie en afwisselende buitengebied van Wapenveld. Het landschap verandert richting de IJssel van bosrijk landschap - op de stuwwallen van de Veluwe - naar open ontginningsgebied.

Trekpontje
Nieuw in Wapenveld is het trekpontje over het Apeldoorns Kanaal. Dit voetveer verbindt Vrieze’s Erfgoed met het aangrenzende Kloosterbos. Met spierkracht trek je jezelf naar de overkant. Een leuke manier (voor kinderen én ouders) om het water over te steken!
 

Programma
Om 14.00 uur wordt bij ’t Mussennest het nieuwe startpaneel onthuld door wethouder Wolbert Meijer (gemeente Heerde) en Arjan Vriend (directeur-bestuurder Stichting Landschapsbeheer Gelderland). Aansluitend volgt een korte wandeling naar Vrieze’s Erfgoed, waar Gedeputeerde Josan Meijers het trekveer officieel in de vaart zal nemen. Daarna is er een gezellig hapje en drankje met betrokkenen en de vrijwilligers van het Paddenpad bij Vrieze’s Erfgoed.

Bewegwijzering
De vernieuwde brochure met de route en wetenswaardigheden is onder andere te koop bij het startpunt ’t Mussennest, Tapperij Teun en Toerisme Informatie centra (TIP & VVV) in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes. Alle Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels.

De nieuwe route is vanaf 1 juni beschikbaar op www.klompenpaden.nl en de gratis Klompenpaden app.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken