achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Opening trekpontje en vernieuwde Paddenpad

Op vrijdag 1 juni vinden van 14.00 tot 17.00 uur bij ’t Mussennest en Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld de heropening plaats van het Paddenpad en de officiële ingebruikname van het nieuwe trekpontje over het Apeldoorns kanaal.

Hernieuwde Paddenpad
Klompenpaden zijn wandelroutes door het boerenland, over onverharde paadjes en vergeten doorsteekjes. Het Paddenpad is een veel belopen Klompenpad dat door de komst van de nieuwe watergeul tussen Veessen en Wapenveld echter moest worden verlegd. Samen met vrijwilligers en met medewerking van grondeigenaren is het gelukt om een nieuwe route te ontwikkelen. Startpunt is nu Pannenkoekenhuis ’t Mussennest aan de Groteweg 109 in Wapenveld. Hier begint de rondwandeling van dertien kilometer door het mooie en afwisselende buitengebied van Wapenveld. Het landschap verandert richting de IJssel van bosrijk landschap - op de stuwwallen van de Veluwe - naar open ontginningsgebied.

Trekpontje
Nieuw in Wapenveld is het trekpontje over het Apeldoorns Kanaal. Dit voetveer verbindt Vrieze’s Erfgoed met het aangrenzende Kloosterbos. Met spierkracht trek je jezelf naar de overkant. Een leuke manier (voor kinderen én ouders) om het water over te steken!
 

Programma
Om 14.00 uur wordt bij ’t Mussennest het nieuwe startpaneel onthuld door wethouder Wolbert Meijer (gemeente Heerde) en Arjan Vriend (directeur-bestuurder Stichting Landschapsbeheer Gelderland). Aansluitend volgt een korte wandeling naar Vrieze’s Erfgoed, waar Gedeputeerde Josan Meijers het trekveer officieel in de vaart zal nemen. Daarna is er een gezellig hapje en drankje met betrokkenen en de vrijwilligers van het Paddenpad bij Vrieze’s Erfgoed.

Bewegwijzering
De vernieuwde brochure met de route en wetenswaardigheden is onder andere te koop bij het startpunt ’t Mussennest, Tapperij Teun en Toerisme Informatie centra (TIP & VVV) in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes. Alle Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels.

De nieuwe route is vanaf 1 juni beschikbaar op www.klompenpaden.nl en de gratis Klompenpaden app.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.