achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Heerder Hessenmarkt en Schaapscheerdersfeest

Organisatiebureau Apeldoorn 2000 heeft samen met de Hessencommissie de Hessendagen een nieuwe stijl mogen geven. De Hessenmarkt!

Heerder Hessenmarkt en Schaapscheerdersfeest

De Hessenmarkt zal in 2018 plaatsvinden op de zaterdagen 9 juni, 21 juli en 25 augustus.

De 1ste Hessenmarkt zal plaatsvinden op zaterdag 9 juni 2018! Van 9:00 tot 17:00, samen met het Schaapscheerdersfeest! 
Van 9:30 tot 15:30 zullen de schapen geschoren worden op de Brink in Heerde  (bij Welgelegen aan de Dorpsstraat) Op het Dorpsplein komt er muziek en zullen er veel gezellige kraampjes zijn!


De kinderen kunnen op elke Hessendag handel drijven op de kinderbraderie en zo een leuk zakcentje voor de vakantie bijverdienen. De kinderen kunnen deze dag op de dag zelf vanaf  8.30 uur een plekje kopen voor € 2,00 bij het kerkplein van de Hervormde kerk aan de Bonenburgerlaan. 


Tijdens de Hessendagen is de Johanneskerk aan de Dorpsstraat open voor bezichtiging van 13.30 tot 16.00 uur. Tijdens de openstellingen zullen er vrijwilligers in de kerk aanwezig zijn om de bezoekers te ontvangen en om eventuele vragen te beantwoorden. Tevens is de toren open voor beklimming. Een klimmetje naar boven voelt bij velen vaak als een fijne prestatie en boven op de toren "lacht" de omgeving u als het ware toe. Tijdens deze beklimming kan het uurwerk en de grote luidklok eens van dichtbij bekeken worden. Voor de torenbeklimming wordt een bescheiden vergoeding gevraagd.


De Heerder Hessenmarkt vindt plaats in het centrum van Heerde van 9.00 tot 17.00 uur.

Heerder Hessenmarkt en Schaapscheerdersfeest Heerder Hessenmarkt en Schaapscheerdersfeest