achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Uniek concert in Veessen

Donderdagmiddag 24 mei om 16.00 uur is de groep Zaman, bestaande uit 8 musici bij het ruiterbeeld in Veessen en geeft een muzikaal optreden. Het is buiten bij het beeld en iedereen is van harte welkom (gratis optreden).

Wie erbij geweest is, die winterse 11  januari, zal het beeld nooit vergeten: een machtig ruiterbeeld op een hoge sokkel, omspoeld door het kolkende water van de IJssel, die zelden zo hoog heeft gestaan, als die eerste weken van het jaar 2018. Op 11 januari is het beeld gepresenteerd in aanwezigheid van burgemeester Fred de Graaf en een delegatie uit Basjkortostan. De spectaculaire voorstelling van Basjkierse muziek, dans en ballet, later die middag in Cultureel Centrum de Heerd, was nog lang ‘the talk of the town’ in het dorp Heerde en omgeving. Bekijk de video!

Deze week zijn de Basjkieren terug en veroveren Nederland, nu muzikaal. Op 23 mei treedt de groep Zaman op bij de internationale Liet-competitiein Leeuwarden. Donderdag 24 mei komt Zaman  naar Veessen om een muzikale hommage te brengen aan het ruitermonument, dat een van hun voorvaderen representeert.

Radmir Muftakhin, de leider van de band,  verwoordt het zo: ‘ This monument is very important for us. We really want to honor the memory of our ancestors’.

De muziek van Zaman is een mix van pop, folk, techno en wereldmuziek, waarbij sterk wordt teruggegrepen op de volkstradities eigen aan de Basjkierse cultuur. 

Meer informatie over het beeld van de Basjkierse ruiter op www.ruiterbeeld.nl

Wij zijn de Muziekschool / Cultuurplein van Heerde en Hotel-Restaurant IJsselzicht bijzonder erkentelijk voor het willen faciliteren van dit bijzondere optreden.

Bron: https://www.geelvinck.nl/