achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Uniek concert in Veessen

Donderdagmiddag 24 mei om 16.00 uur is de groep Zaman, bestaande uit 8 musici bij het ruiterbeeld in Veessen en geeft een muzikaal optreden. Het is buiten bij het beeld en iedereen is van harte welkom (gratis optreden).

Wie erbij geweest is, die winterse 11  januari, zal het beeld nooit vergeten: een machtig ruiterbeeld op een hoge sokkel, omspoeld door het kolkende water van de IJssel, die zelden zo hoog heeft gestaan, als die eerste weken van het jaar 2018. Op 11 januari is het beeld gepresenteerd in aanwezigheid van burgemeester Fred de Graaf en een delegatie uit Basjkortostan. De spectaculaire voorstelling van Basjkierse muziek, dans en ballet, later die middag in Cultureel Centrum de Heerd, was nog lang ‘the talk of the town’ in het dorp Heerde en omgeving. Bekijk de video!

Deze week zijn de Basjkieren terug en veroveren Nederland, nu muzikaal. Op 23 mei treedt de groep Zaman op bij de internationale Liet-competitiein Leeuwarden. Donderdag 24 mei komt Zaman  naar Veessen om een muzikale hommage te brengen aan het ruitermonument, dat een van hun voorvaderen representeert.

Radmir Muftakhin, de leider van de band,  verwoordt het zo: ‘ This monument is very important for us. We really want to honor the memory of our ancestors’.

De muziek van Zaman is een mix van pop, folk, techno en wereldmuziek, waarbij sterk wordt teruggegrepen op de volkstradities eigen aan de Basjkierse cultuur. 

Meer informatie over het beeld van de Basjkierse ruiter op www.ruiterbeeld.nl

Wij zijn de Muziekschool / Cultuurplein van Heerde en Hotel-Restaurant IJsselzicht bijzonder erkentelijk voor het willen faciliteren van dit bijzondere optreden.

Bron: https://www.geelvinck.nl/

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.