achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Erica Hottinga aan de slag bij Wij zijn Heerde

Erica Hottinga (33) is per 1 mei begonnen als manager lokale marketing en promotie, ofwel als'aanjager en verbinder' voor de toeristische organisatie WijzijnHeerde (WZH). Zij gaat organisaties en ondernemers in de gemeente Heerde ondersteunen om de vrijetijdseconomie in de gemeente Heerde verder te versterken.

Erica Hottinga aan de slag bij Wij zijn Heerde

Erica Hottinga is geboren en getogen in Vorchten. Zij volgde haar opleiding aan de Hogeschool Windesheim waar communicatie en marketing belangrijke onderdelen waren van haar studie. Daarna trad ze in dienst bij VMI in Epe waar ze de afdeling communicatie en marketing op poten zette. In haar woonplaats Vorchten was ze lid van een Klankbordgroep om de leefbaarheid van deze kern te versterken in het kader van de aanleg van de hoogwatergeul. Ook maakt ze deel uit van het bestuur van mfc De Verbinding. Vanuit het werk in de Klankbordgroep kwam ze ook in aanraking met WZH. Toen de sollicitatie voor de functie van 'aanjager en verbinder' werd opengesteld, reageerde ze meteen. Uiteindelijk volgde haar aanstelling door het bestuur van WZH. “Ik ben heel blij met deze job. Ik hou van het gebied langs de Ijssel op de Veluwe waarvan we nog veel te weinig beseffen hoe mooi het wel is”, zegt Erica. Ze ziet het als haar eerste taak om de informatievoorziening naar inwoners en toeristen op poten te zetten via de website en social media. Verder is ze beschikbaar voor organisaties en ondernemers om arrangementen op te zetten en te ondersteunen in de promotie van hun activiteiten. Ook de samenwerking met Hattem en Epe zit in haar takenpakket. Haar werkplek is in de Wereldwinkel aan de Bonenburgerlaan in Heerde.

Voorzitter Frank Drost van WZH is blij met de aanstelling van Erica. “Sinds de sluiting van het VVV-kantoor in 2010, mist de toeristische sector professionele ondersteuning. Dankzij de bijdragen van de gemeente Heerde en de plaatselijke fondsen Ir. R.R. Van der Zeestichting, de vereniging Jan Nienhuis, Elisabeth Langenberg stichting en de fam. H. Matenstichting, kan Erica nu 26 uur per week aan de slag. Uiteraard streven we naar een verdere versterking van deze functie. Daarbij zal Erica de eerste tijd worden ondersteunt door Mariëlle Karssing van Rond Uit Hattem”, vertelt voorzitter Drost.

 

 

Organisaties en ondernemers die contact willen met Erica kunnen mailen naar marketing@wijzijnheerde.nl of via telefoon 0578-617094.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.