achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Erica Hottinga aan de slag bij Wij zijn Heerde

Erica Hottinga (33) is per 1 mei begonnen als manager lokale marketing en promotie, ofwel als'aanjager en verbinder' voor de toeristische organisatie WijzijnHeerde (WZH). Zij gaat organisaties en ondernemers in de gemeente Heerde ondersteunen om de vrijetijdseconomie in de gemeente Heerde verder te versterken.

Erica Hottinga aan de slag bij Wij zijn Heerde

Erica Hottinga is geboren en getogen in Vorchten. Zij volgde haar opleiding aan de Hogeschool Windesheim waar communicatie en marketing belangrijke onderdelen waren van haar studie. Daarna trad ze in dienst bij VMI in Epe waar ze de afdeling communicatie en marketing op poten zette. In haar woonplaats Vorchten was ze lid van een Klankbordgroep om de leefbaarheid van deze kern te versterken in het kader van de aanleg van de hoogwatergeul. Ook maakt ze deel uit van het bestuur van mfc De Verbinding. Vanuit het werk in de Klankbordgroep kwam ze ook in aanraking met WZH. Toen de sollicitatie voor de functie van 'aanjager en verbinder' werd opengesteld, reageerde ze meteen. Uiteindelijk volgde haar aanstelling door het bestuur van WZH. “Ik ben heel blij met deze job. Ik hou van het gebied langs de Ijssel op de Veluwe waarvan we nog veel te weinig beseffen hoe mooi het wel is”, zegt Erica. Ze ziet het als haar eerste taak om de informatievoorziening naar inwoners en toeristen op poten te zetten via de website en social media. Verder is ze beschikbaar voor organisaties en ondernemers om arrangementen op te zetten en te ondersteunen in de promotie van hun activiteiten. Ook de samenwerking met Hattem en Epe zit in haar takenpakket. Haar werkplek is in de Wereldwinkel aan de Bonenburgerlaan in Heerde.

Voorzitter Frank Drost van WZH is blij met de aanstelling van Erica. “Sinds de sluiting van het VVV-kantoor in 2010, mist de toeristische sector professionele ondersteuning. Dankzij de bijdragen van de gemeente Heerde en de plaatselijke fondsen Ir. R.R. Van der Zeestichting, de vereniging Jan Nienhuis, Elisabeth Langenberg stichting en de fam. H. Matenstichting, kan Erica nu 26 uur per week aan de slag. Uiteraard streven we naar een verdere versterking van deze functie. Daarbij zal Erica de eerste tijd worden ondersteunt door Mariëlle Karssing van Rond Uit Hattem”, vertelt voorzitter Drost.

 

 

Organisaties en ondernemers die contact willen met Erica kunnen mailen naar marketing@wijzijnheerde.nl of via telefoon 0578-617094.