achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

100 dagen tot WK Inline- & Freestyle-skate

Met nog 100 dagen te gaan tot de Wereldkampioenschappen Inline- & Freestyle-skate werden in Heerde op 24 maart de gebroeders Ronald en Michel Mulder gepresenteerd als toernooidirecteuren.

In het clubhuis van SKOV, de eerste en oudste inline club van Nederland, stelde een trotse Jan Markink, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, de twee enthousiaste inliners voor aan alle deelnemers van de Lentebloesemtocht.

Jan Markink gaf het belang aan van deze twee Wereldkampioenschappen voor de provincie, maar benadrukte ook de kracht van zo’n groot evenement om breedtesport te stimuleren. Markink roemde ook de slagkracht van de SKOV in Heerde die voorop loopt in het organiseren van top- en breedtesport inline-evenementen in Nederland.

Mulder wil topprestatie als sporter en als toernooidirecteur

Michel Mulder wil presteren op dit WK als topsporter, maar als toernooidirecteur wil Mulder een succesvol en goed bezocht toernooi. “Toernooidirecteur, dat klinkt heel belangrijk, haha. Hartstikke leuk. Ik ben liever wereldkampioen. Maar het is zeker een belangrijke taak. Het is mooi dat het WK in Nederland is. En samen met mijn broer Ronald proberen we positieve aandacht te genereren. We willen graag dat de sport heel veel aandacht krijgt, dat de sport groter wordt en dat nog meer kinderen deze sport gaan beoefenen.” 

“Skeeleren of Inline, zoals het nu heet, is voor mij altijd heel belangrijk geweest, net als schaatsen. Het was altijd mijn doel om in beide sporten wereldkampioen te worden en dat is gelukt. Ik ben begonnen met beide sporten. Het voordeel van skeeleren is dat het veel toegankelijker is, je kan je huis uit en beginnen.”

Programma en organisatie

Zowel op de baan, op de weg, als bij de freestyle-onderdelen nemen de beste inliners uit ongeveer 60 landen het straks tegen elkaar op tijdens dit duo-WK. In Heerde wordt van 1 tot en met 3 juli geracet op één van de snelste pistes van de wereld. Het centrum van Arnhem vormt de arena voor een deel van de weg- en alle freestyle-onderdelen van 5 tot en met 8 juli. 

De organisatie is in handen van TIG Sports in samenwerking met de provincie Gelderland, Gemeente Heerde, Gemeente Arnhem en de KNSB. Als het aan de organisatoren ligt staat heel Gelderland op de skates komende zomer. Daarom worden verschillende side-events georganiseerd. Zoals het Arnhem Marathon Inline-Skaten op 8 juli. 

Verder heeft de KNSB in één week tijd al 7.500 lespakketten weggezet op basisscholen in de regio. Tevens worden verschillende toertochten georganiseerd en een Urban Sports Festival tijdens dit duo-WK.

Kaartverkoop gestart

De meeste onderdelen van deze Wereldkampioenschappen zijn vrij toegankelijk. Voor de baanonderdelen in Heerde moet entree betaald worden. Kaarten zijn te koop vanaf 5 euro. Voor meer informatie klik hier!.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken