achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Mooie opening skeelerseizoen 2018

Het was al vroeg druk op en rond de skeelerbaan in Heerde, want vanaf half acht werd al druk gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor de seizoensopening van het skeelerseizoen 2018, met natuurlijk de Lentebloesemtocht, de start van het skeeler toerseizoen, en als klap op de vuurpijl ook nog de aftrap voor het WK Inline Skaten dat in juli in Heerde en Arnhem georganiseerd gaat worden.

Na enkele toespraken van Gedeputeerde van de Provincie Gelderland Jan Markink, Wethouder van Heerde Jan Berkhof en de presentatie van de toernooidirecteuren voor dit mooie WK toernooi, de broers Ronald en Michel Mulder werd de groep verplaatst van het clubhuis naar de baan waar de toernooidirecteuren een bord met logo van het WK onthulden.

Na deze officiële handelingen kon het skeeler-peloton om 10.00 uur vertrekken voor de Lentebloesemtocht, de deelnemers vertrokken voor 20, 40 of 60 kilometer door de omgeving van Heerde. Veel jeugdige leden van de organiserende club op de 20 kilometer, maar ook op de 40 kilometer een grote groep jeugd. De 40 en 60 kilometer leidde via de Zuppeld naar de Elburgerweg en de Zuidweg, waarna weer koers werd gezet naar Epe. Na een eerste stop bij het Steakhouse in Epe waar voor alle deelnemers iets te drinken was, werd doorgereden naar Oene waar Slager ter Weele de deelnemers al op stond te wachten met de welbekende en overheerlijke gehaktballen. Iedereen liet zich deze ballen prima smaken, en na deze korte stop werd weer koers gezet naar Heerde waar de rijders van de 40 kilometer afscheid namen van de groep en weer naar de skeelerbaan vertrokken. De deelnemers aan de 60 kilometer vervolgden hun weg naar Wapenveld waar via de Werverweg een laatste stop werd gemaakt bij het gemaal Veluwe. Onderweg werd ook nog even door een paar deelnemers een schaap gered, door het weer op zijn pootjes te zetten. Het beestje lag op zijn rug en kon niet meer overeind komen. Schapen kunnen in deze houding niet al te lang in leven blijven. Dus een goede daad verricht door Bouke en Mandy.

Na de stop bij het gemaal waar men in een heerlijk zonnetje  kon genieten van een prachtig uitzicht over de IJssel vallei werd de route vervolgd langs de hoogwatergeul waarna men uitkwam bij de Tolbrug in Veessen, de  inlaat van de geul. Hierna vervolgde de route via het buitengebied van Heerde weer terug naar de skeelerbaan waar men rond 15.15 weer aankwam. Voor iedereen een prachtige tocht waarvoor de organisatie weer de nodige complimenten in ontvangst mocht nemen. Een mooie start van het skeelerseizoen 2018.