achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Idee Informatiecentrum Hoogwatergeul gaat naar het Veluwe Congres

Het realiseren van een Informatiecentrum Hoogwatergeul met een ecologische speeltuin waar kinderen in bomen kunnen klimmen en met water en zand kunnen spelen, is het winnende idee geworden van een IVN-project op CC De Noordgouw in Heerde.

Idee Informatiecentrum Hoogwatergeul gaat naar het Veluwe Congres

Zo'n 130 jongeren verdeeld over vijf groepen werden uitgedaagd om met ideeën te komen om de aantrekkelijkheid van het gebied Hoogwatergeul te vergroten. Dit als onderdeel van het IVN-project waarbij tien scholen op de Veluwe aan de slag gaan om het toerisme op de Veluwe te versterken. De tien beste ideeën worden op 19 april gepresenteerd op het Veluwe Congres in Ermelo.

Myrthe Nooteboom, Stef van Walbeek, Sanne Riphagen, Nynke Wierda en Jonathan Poll Jonker gaan daar naar toe. Daar zullen ze hun idee presenteren om te komen tot een Informatiecentrum Hoogwatergeul bij het gemaal Veluwe aan de Werverdijk in Wapenveld om de aantrekkelijkheid van het gebied voor de eigen inwoners en de toeristen te verbeteren. Hun idee werd als het beste beoordeeld van de vijf presentaties die door leerlingen van CC De Noordgouw werden gegeven. De leerlingen presenteerden zich als heuse adviesbureau's aan de provincie Gelderland. Zij volgden daarvoor een omvangrijk programma. Dat bestond uit een provinciale en plaatselijke startbijeenkomst en op de laatste werd de opdrachtbrief verstrekt. 'Verbeter de aantrekkelijkheid van het gebied Hoogwatergeul', was voor hen de opdracht. Met de aantekening dat ook nadere voorwaarden werden gesteld als het zoeken van een geschikte locatie, creativiteit, duurzaamheid en ook haalbaarbeid. Naast de vele theorie werd begin maart een uitgebreide veldexcursie gehouden.

Het winnende idee is dus een Informatiecentrum. Bezoekers moeten er antwoord krijgen op de vraag hoe de hoogwatergeul werkt en dat moet dan in verschillende talen om het internationaal aantrekkelijk te maken. Voor de kinderen is een ecologische speeltuin bedacht en via fietsroutes moet men het gebied leren kennen. De kosten worden geschat op 120.000 euro.

De jury was unaniem in de keuze voor dit idee. “Het is precies wat we nodig hebben. Al zouden ook ideeën uit andere groepen als het gebruik van segways en apps een welkome aanvulling zijn”, aldus juryvoorzitter wethouder Wolberg Meijer. Die onder de indruk van het vele werk dat is verzet door de leerlingen. Meijer overhandigde vervolgens het Veluwe Ticket aan de winnende groep die hun idee op het grote Veluwe Congres mogen verdedigen.

 

Idee Informatiecentrum Hoogwatergeul gaat naar het Veluwe Congres Idee Informatiecentrum Hoogwatergeul gaat naar het Veluwe Congres Idee Informatiecentrum Hoogwatergeul gaat naar het Veluwe Congres 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken