achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Nieuwe serie workshops 'Koken voor kerels'

Culinair gastvrouw Edith Westendorp van Eetit heeft een nieuwe serie workshops 'Koken voor kerels' op Vrieze's Erfgoed ingepland. Die worden gehouden op de woensdagen 9 maart, 13 april en 1 juni.

Elke keer weer vinden kerels het heel bijzonder om zelf aan de slag te gaan. “De deelnemers zijn altijd heel leergierig en de sfeer is helemaal top”, vertelt Edith Westendorp. 'Koken voor kerels' is vooral heel praktisch. Stap voor stap worden zaken door genomen als het gebruik van ingrediënten, de bereiding en de toepassing van verschillende technieken.

“Ik werk daarbij met voor iedereen gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten. Daarbij hou ik rekening met seizoensgebonden producten”, legt Edith uit. Bij het begin van de bijeenkomst krijgt iedereen een door Edith gemaakte kop soep en een mapje recepten. De kerels kunnen daaruit het recept kiezen dat ze zelf of in samenwerking met anderen willen maken. De deelnemers gaan zo'n 1,5 uur aan de slag met de bereiding van het gerecht en daarna wordt er gezamenlijk gegeten. “Zowel het samen koken als het samen eten, geeft niet alleen veel voldoening maar is ook heel positief als het gaat om het onderhouden en leggen van sociale contacten”, is de ervaring van Edith Westendorp. Plezierige bijkomstigheid is ook dat men na zo'n workshop ook de partner thuis kan verrassen met lekkere gerechten.

De kosten zijn 35,00 per deelnemer per avond inclusief de recepten en de ingrediënten. Opgeven kan voor één of meerdere workshops.Voor informatie en opgave Edith Westendorp, tel. 06-41690148 of edith@eetit.nl.

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.