achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Nieuwe serie workshops 'Koken voor kerels'

Culinair gastvrouw Edith Westendorp van Eetit heeft een nieuwe serie workshops 'Koken voor kerels' op Vrieze's Erfgoed ingepland. Die worden gehouden op de woensdagen 9 maart, 13 april en 1 juni.

Elke keer weer vinden kerels het heel bijzonder om zelf aan de slag te gaan. “De deelnemers zijn altijd heel leergierig en de sfeer is helemaal top”, vertelt Edith Westendorp. 'Koken voor kerels' is vooral heel praktisch. Stap voor stap worden zaken door genomen als het gebruik van ingrediënten, de bereiding en de toepassing van verschillende technieken.

“Ik werk daarbij met voor iedereen gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten. Daarbij hou ik rekening met seizoensgebonden producten”, legt Edith uit. Bij het begin van de bijeenkomst krijgt iedereen een door Edith gemaakte kop soep en een mapje recepten. De kerels kunnen daaruit het recept kiezen dat ze zelf of in samenwerking met anderen willen maken. De deelnemers gaan zo'n 1,5 uur aan de slag met de bereiding van het gerecht en daarna wordt er gezamenlijk gegeten. “Zowel het samen koken als het samen eten, geeft niet alleen veel voldoening maar is ook heel positief als het gaat om het onderhouden en leggen van sociale contacten”, is de ervaring van Edith Westendorp. Plezierige bijkomstigheid is ook dat men na zo'n workshop ook de partner thuis kan verrassen met lekkere gerechten.

De kosten zijn 35,00 per deelnemer per avond inclusief de recepten en de ingrediënten. Opgeven kan voor één of meerdere workshops.Voor informatie en opgave Edith Westendorp, tel. 06-41690148 of edith@eetit.nl.