achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Nieuwe serie workshops 'Koken voor kerels'

Culinair gastvrouw Edith Westendorp van Eetit heeft een nieuwe serie workshops 'Koken voor kerels' op Vrieze's Erfgoed ingepland. Die worden gehouden op de woensdagen 9 maart, 13 april en 1 juni.

Elke keer weer vinden kerels het heel bijzonder om zelf aan de slag te gaan. “De deelnemers zijn altijd heel leergierig en de sfeer is helemaal top”, vertelt Edith Westendorp. 'Koken voor kerels' is vooral heel praktisch. Stap voor stap worden zaken door genomen als het gebruik van ingrediënten, de bereiding en de toepassing van verschillende technieken.

“Ik werk daarbij met voor iedereen gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten. Daarbij hou ik rekening met seizoensgebonden producten”, legt Edith uit. Bij het begin van de bijeenkomst krijgt iedereen een door Edith gemaakte kop soep en een mapje recepten. De kerels kunnen daaruit het recept kiezen dat ze zelf of in samenwerking met anderen willen maken. De deelnemers gaan zo'n 1,5 uur aan de slag met de bereiding van het gerecht en daarna wordt er gezamenlijk gegeten. “Zowel het samen koken als het samen eten, geeft niet alleen veel voldoening maar is ook heel positief als het gaat om het onderhouden en leggen van sociale contacten”, is de ervaring van Edith Westendorp. Plezierige bijkomstigheid is ook dat men na zo'n workshop ook de partner thuis kan verrassen met lekkere gerechten.

De kosten zijn 35,00 per deelnemer per avond inclusief de recepten en de ingrediënten. Opgeven kan voor één of meerdere workshops.Voor informatie en opgave Edith Westendorp, tel. 06-41690148 of edith@eetit.nl.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.