achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Nieuwe serie workshops 'Koken voor kerels'

Culinair gastvrouw Edith Westendorp van Eetit heeft een nieuwe serie workshops 'Koken voor kerels' op Vrieze's Erfgoed ingepland. Die worden gehouden op de woensdagen 9 maart, 13 april en 1 juni.

Elke keer weer vinden kerels het heel bijzonder om zelf aan de slag te gaan. “De deelnemers zijn altijd heel leergierig en de sfeer is helemaal top”, vertelt Edith Westendorp. 'Koken voor kerels' is vooral heel praktisch. Stap voor stap worden zaken door genomen als het gebruik van ingrediënten, de bereiding en de toepassing van verschillende technieken.

“Ik werk daarbij met voor iedereen gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten. Daarbij hou ik rekening met seizoensgebonden producten”, legt Edith uit. Bij het begin van de bijeenkomst krijgt iedereen een door Edith gemaakte kop soep en een mapje recepten. De kerels kunnen daaruit het recept kiezen dat ze zelf of in samenwerking met anderen willen maken. De deelnemers gaan zo'n 1,5 uur aan de slag met de bereiding van het gerecht en daarna wordt er gezamenlijk gegeten. “Zowel het samen koken als het samen eten, geeft niet alleen veel voldoening maar is ook heel positief als het gaat om het onderhouden en leggen van sociale contacten”, is de ervaring van Edith Westendorp. Plezierige bijkomstigheid is ook dat men na zo'n workshop ook de partner thuis kan verrassen met lekkere gerechten.

De kosten zijn 35,00 per deelnemer per avond inclusief de recepten en de ingrediënten. Opgeven kan voor één of meerdere workshops.Voor informatie en opgave Edith Westendorp, tel. 06-41690148 of edith@eetit.nl.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken