achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Siberisch koude op Lammetjesdag

Het was voor zo ver we ons kunnen herinneren vanmiddag de koudste Lammetjesdag ooit. Het was niet gewoon koud, het was Siberisch koud! Vooral in het weiland, waar de bezoekers tussen de schapen en lammeren mochten lopen, was het bijna niet te harden. De meeste mensen hielden het er hooguit vijf minuten vol. Het waaide ook zo hard, dat Beauty & Wings de roofvogels niet kon laten vliegen. Maar Niels de Goey en zijn helpers vermaakten het publiek toch opperbest met hun vogels en de bijzonderheden die ze er over vertelden. De warme stroopwafels vonden gretig aftrek en smaakten niet alleen lekker, ze warmden ze inwendige mens ook nog op. Een succes was ook de aanwezigheid van twee ezels van ezelboerderij De Koperen Ezel, waarop kinderen gratis een ritje mochten maken. Ze stonden er voor in de rij te koukleumen, maar het plezier dat ze op de rug van de beesten hadden was hartverwarmend. Het door de snijdend koude wind lang niet zo druk als vorig jaar, toen het miezerde en ongelooflijk druk was, maar we waren wel blij met de bikkels die toch de moeite hadden genomen te komen. Het liep de hele middag lekker door. Lammetjesdag was goed georganiseerd door studenten van De Groene Welle uit Zwolle, die namens ons op Bolletje-beschuit met muisjes, koffie, thee en ranja trakteerden en ook broodjes warme worst verzorgden. Iedereen die er vanmiddag was en vooral alle helpers: driewerf hulde en dank! Een foto-impressie met wat bijzonderheden.

Zie voor foto's de facebookpagina van de schaapskudde.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken