achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager

“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager

Wethouder Meijer gaf aan dat de ondertekening van de overeenkomst een belangrijk punt markeert. “We hebben geen slingers opgehangen maar het is wel een bijzonder moment. WZH kan rekenen op langjarige afspraken en een professionele kracht aanstellen. In breder kader staat de aansluiting van de gemeente Heerde bij de Veluwe Alliantie waarin de Veluwse gemeenten samenwerken om de Veluwe weer op 1 te krijgen als toeristische bestemming. Ook dat is hierin verankerd”, aldus wethouder Meijer. In de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en de Stichting Wij zijn Heerde staan de prestaties beschreven die de stichting moet leveren. Naast onder andere de bekende Toeristische Informatie Punten (TIPs) en de website Wijzijnheerde.nl is er nu ook de opdracht om een betaalde kracht in dienst te nemen. Hiermee krijgt de lokale promotie en marketing een flinke duw vooruit. Wethouder Meijer keek dan ook vol vetrouwen naar de toekomst. “We begrijpen elkaar, weten wat we willen en de marsroute is duidelijk”, aldus de wethouder. Die namens WZH een duo voorzitters tegenover zich trof, Roelof Speckman en Frank Drost vervullen samen deze functie. “We hebben nu een geweldig bestuur, breed samengesteld en veel kennis aan boord”, aldus woordvoerder Speckman. Hij meldde dat dankzij de jaarlijkse bijdrage van 25.000 euro van de gemeente aangevuld met eigen middelen, per 1 mei een professionele aanjager wordt aangesteld. Die werd in Heerde node gemist. De gesprekken hierover zijn gaande en binnenkort hoopt men de sollicitatieprocedure af te ronden. Speckman verwacht per 1 mei de aanstelling van de 'aanjager' voor 24 uur per week. Dat moet een groeifunctie worden want gelijktijdig wordt gestart met de vorming van een Ondernemersfonds om met structurele bijdragen de organisatie verder te versterken. “Er zijn heel veel positieve ontwikkelingen gaande als het gaat om de groei van de vrijetijdseconomie. Dat ziet er voor Heerde en regio veelbelovend uit. In dat proces willen wij een belangrijke schakel zijn tussen de overheid en de ondernemers”, aldus Speckman.

 

Roelof Speckman, Wolbert Meijer en Frank Drost ondertekenden de overeenkomst.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken