achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde

Waar kan ik nog op besparen? Hoe kom ik van het gas af? Hoe maak ik mijn tuin klimaatbestendig? Zo’n 400 inwoners van de gemeente Heerde bezochten de duurzaamheidsmarkt op 8 maart in de Noorgouw om informatie in te winnen en ideeën op te doen over duurzaam wonen en leven. Vanwege de grote belangstelling voor de workshop ‘Hoe maak ik mijn huis duurzaam’, werd deze workshop tijdens de avond herhaald. Veel belangstelling was er ook voor de workshop van Heerde Energiek over de mogelijkheden tot collectieve duurzame energieopwekking in Heerde.

Bert de Weerdt en de familie Boonstra waren als duurzame huiseigenaren aanwezig om hun ervaringen te delen. Ook konden bezoekers zich inschrijven voor energieadvies. Opvallend was dat veel bezoekers gericht op zoek waren naar informatie over het gasloos maken van hun woning. Naast duurzaam wonen was er veel aandacht voor biologisch en gezond eten met lekkere proeverijen. Zorgpartijen waren aanwezig met informatie over langer thuis wonen. Natuurorganisaties brachten de waarde van onze groene leefomgeving onder de aandacht.

Wethouder Wolbert Meijer spreekt van een groot succes: “Ik ben er trots op dat we dit met elkaar hebben neergezet. Duurzaamheid heeft de aandacht en interesse van iedereen in de gemeente Heerde. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst.”

Ook Silvia van Amerongen, voorzitter van de werkgroep duurzaamheid is heel blij met het resultaat: “Als raad hadden we verwacht dat we vanavond nieuwe ideeën aan inwoners van Heerde konden presenteren. Maar het tegenovergestelde is gebeurd, wij zijn verrast door het enthousiasme en ideeën van de bezoekers. Er wordt al zoveel gedaan in Heerde. Dat het nu samenkomt op deze markt is echt heel mooi.”

Meer informatie over energieadvies of andere vragen op het gebied van duurzaamheid is te vinden op www.veluweduurzaam.nl
Voor informatie over collectieve opwek van duurzame energie in Heerde ga naar www.heerde-energiek.nl

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken