achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde

Waar kan ik nog op besparen? Hoe kom ik van het gas af? Hoe maak ik mijn tuin klimaatbestendig? Zo’n 400 inwoners van de gemeente Heerde bezochten de duurzaamheidsmarkt op 8 maart in de Noorgouw om informatie in te winnen en ideeën op te doen over duurzaam wonen en leven. Vanwege de grote belangstelling voor de workshop ‘Hoe maak ik mijn huis duurzaam’, werd deze workshop tijdens de avond herhaald. Veel belangstelling was er ook voor de workshop van Heerde Energiek over de mogelijkheden tot collectieve duurzame energieopwekking in Heerde.

Bert de Weerdt en de familie Boonstra waren als duurzame huiseigenaren aanwezig om hun ervaringen te delen. Ook konden bezoekers zich inschrijven voor energieadvies. Opvallend was dat veel bezoekers gericht op zoek waren naar informatie over het gasloos maken van hun woning. Naast duurzaam wonen was er veel aandacht voor biologisch en gezond eten met lekkere proeverijen. Zorgpartijen waren aanwezig met informatie over langer thuis wonen. Natuurorganisaties brachten de waarde van onze groene leefomgeving onder de aandacht.

Wethouder Wolbert Meijer spreekt van een groot succes: “Ik ben er trots op dat we dit met elkaar hebben neergezet. Duurzaamheid heeft de aandacht en interesse van iedereen in de gemeente Heerde. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst.”

Ook Silvia van Amerongen, voorzitter van de werkgroep duurzaamheid is heel blij met het resultaat: “Als raad hadden we verwacht dat we vanavond nieuwe ideeën aan inwoners van Heerde konden presenteren. Maar het tegenovergestelde is gebeurd, wij zijn verrast door het enthousiasme en ideeën van de bezoekers. Er wordt al zoveel gedaan in Heerde. Dat het nu samenkomt op deze markt is echt heel mooi.”

Meer informatie over energieadvies of andere vragen op het gebied van duurzaamheid is te vinden op www.veluweduurzaam.nl
Voor informatie over collectieve opwek van duurzame energie in Heerde ga naar www.heerde-energiek.nl

“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft” is de titel van het concert van interkerkelijk gospelkoor ICHTHUS uit Heerde.
Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.