achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul

Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.

Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul

De opdracht staat in het kader van een project van de provincie Gelderland met de vraag wat er (lokaal) veranderd of verbeterd kan worden om de 'De Veluwe op èèn te realiseren'. Die opdracht is gegeven aan tien scholengemeenschapppen op de Veluwe. De groep met het meest interessante evenement mag op donderdag 19 april 2018 op het Veluwe Congres hun project  komen presenteren voor Veluwse ondernemers, bestuurders, ambtenaren en de provincie Gelderland en de Noordgouw vertegenwoordigen. De leerlingen hebben op school al veel voorwerk gedaan en trokken op 6 maart het gebied in. In het gemaal Veluwe gaven Jos Melenhorst en Daan Westhof  tekst en uitleg over het het project Hoogwatergeul en vervolgens werd de vogelkijkhut langs de westdijk bezocht waar de heer Kamp veel over de weidevogels vertelde (foto). In De Verbinding in Vorchten blikte Jan Nitrauw terug op de rivierbeteugeling in het gebied door het werk van de bewoners van het klooster Hulsbergen vanaf circa 1450. Roel Docter ging in op het project Oude IJsselloop en de kunstwerken die geplaatst gaan worden. Ook werd een bezoek gebracht aan het melkveebedrijf van de familie Nooteboom en bij de molen in Veessen vertelde Gerrit Kouwenhoven over het ontstaan van het landschap en het leven van de mensen door de eeuwen heen in dit gebied. 

De vijf groepen moeten op 22 maart hun eindpresentatie houden. Een jury zal deze beoordelen en de inzending aanwijzen die gepresenteerd gaat worden op het Veluwe Congres op donderdag 19 april.