achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Route Hoogwatergeul naar wandel- en fietsbeurs

Speciaal voor de wandel- en fietsbeurs in Utrecht, begin maart, geven VisitVeluwe en het Routebureau Veluwe een boekje uit met 30 nieuwe routes op de Veluwe. Eén van deze routes heeft als thema de Hoogwatergeul Veessen/Wapenveld.

Route Hoogwatergeul naar wandel- en fietsbeurs

To Go is één van de producten die voortkomen uit de samenwerking van gemeenten en andere partijen in de VeluweAlliantie.De routes maken gebruik van het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk, waarmee er ook allerlei variaties zijn te maken door de fietsers. Per route is een recreatieondernemer betrokken die beginpunt of eindpunt van de route kan zijn. Voor de route Hoogwatergeul is dat restaurant de IJsselhoeve aan de IJsseldijk 46 in Veessen. Vanaf medio maart zijn de 30 routes als boekje verkrijgbaar via de plaatselijke VVV's en de deelnemende ondernemers. 

Downloaden

De route Hoogwatergeul en de andere routes zijn te downloaden via de site van het Routebureau Veluwe. De site meldt het volgende over de route Hoogwatergeul: 

Tussen de dorpen Veessen en Wapenveld ligt een prachtig landelijk gebied. Drassige uiterwaarden, akkerranden met klaprozen, weilanden met koeien, en erboven weelderige Hollandse wolkenluchten – geen wonder dat schilders dit landschap graag kwamen vastleggen! In 1995, toen Nederland extreem hoog water kende in de grote rivieren, is besloten dat er meer ruimte voor de rivier moest komen. Door de aanleg van twee nieuwe dijken is een geul ontstaan. Bij extreem hoog water wordt water in de geul geleid, wat het gebied beschermt tegen overstromingen. De route voert je langs verschillende onderdelen van de geul, opnieuw een uniek project in Nederland.

Het routeboekje To Go is ook verkrijgbaar bij de TIP/Wereldwinkel Heerde  en de TIP/Shalom in Wapenveld 

“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft” is de titel van het concert van interkerkelijk gospelkoor ICHTHUS uit Heerde.
Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.