achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Route Hoogwatergeul naar wandel- en fietsbeurs

Speciaal voor de wandel- en fietsbeurs in Utrecht, begin maart, geven VisitVeluwe en het Routebureau Veluwe een boekje uit met 30 nieuwe routes op de Veluwe. Eén van deze routes heeft als thema de Hoogwatergeul Veessen/Wapenveld.

Route Hoogwatergeul naar wandel- en fietsbeurs

To Go is één van de producten die voortkomen uit de samenwerking van gemeenten en andere partijen in de VeluweAlliantie.De routes maken gebruik van het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk, waarmee er ook allerlei variaties zijn te maken door de fietsers. Per route is een recreatieondernemer betrokken die beginpunt of eindpunt van de route kan zijn. Voor de route Hoogwatergeul is dat restaurant de IJsselhoeve aan de IJsseldijk 46 in Veessen. Vanaf medio maart zijn de 30 routes als boekje verkrijgbaar via de plaatselijke VVV's en de deelnemende ondernemers. 

Downloaden

De route Hoogwatergeul en de andere routes zijn te downloaden via de site van het Routebureau Veluwe. De site meldt het volgende over de route Hoogwatergeul: 

Tussen de dorpen Veessen en Wapenveld ligt een prachtig landelijk gebied. Drassige uiterwaarden, akkerranden met klaprozen, weilanden met koeien, en erboven weelderige Hollandse wolkenluchten – geen wonder dat schilders dit landschap graag kwamen vastleggen! In 1995, toen Nederland extreem hoog water kende in de grote rivieren, is besloten dat er meer ruimte voor de rivier moest komen. Door de aanleg van twee nieuwe dijken is een geul ontstaan. Bij extreem hoog water wordt water in de geul geleid, wat het gebied beschermt tegen overstromingen. De route voert je langs verschillende onderdelen van de geul, opnieuw een uniek project in Nederland.

Het routeboekje To Go is ook verkrijgbaar bij de TIP/Wereldwinkel Heerde  en de TIP/Shalom in Wapenveld 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken