achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

WK skeeleren hoogtepunt voor SKOV

Skeelerclub Oost Veluwe (SKOV) staat aan de vooravond van een bijzonder druk seizoen, met als hoofddevenementen de Europacup Skeeleren (Holland Cup), het NK Skeeleren Baan en Weg en het WK Skeeleren.

WK skeeleren hoogtepunt voor SKOV

Het nieuwe zomerseizoen begint met de afsluiting van de 2e Indoor Heerde in de Faberhal in Heerde op vrijdagavond 9 maart. Hierna wordt de training weer opgepakt, buiten op de baan aan de Kommerseweg. Het skeelerseizoen gaat hier dan van start met de Lentebloesemtocht op zaterdag 24 maart waar de toerrijders uit het hele land Heerde weer zullen opzoeken om de tocht door onze mooie omgeving te maken. Enkele dagen later op dinsdag 27 maart staat er een Open Avond op het programma, voor het eerst een Open Avond, omdat door de overvolle agenda geen vrije zaterdag geprikt kon worden. Deze avond kunnen belangstellenden kennis maken met de skeelersport.

Op 13 april gaat de eigen (open) jeugdcompetitie van start, de Habovo Skeeler Cup die verreden wordt op 5 vrijdagavonden door het seizoen heen.

In mei wordt het een drukke maand aan de Kommerseweg, met op 4, 5 en 6 mei de wedstrijden voor de Europacup, onder de naam Holland Cup powered by Univé. Hier zal een groot deel van de wereldtop aan de start verschijnen, deelnemers uit ruim 20 landen zullen de strijd aangaan. Na 3 dagen “rust” staat daarna al weer het volgende evenement op de kalender, het Nederlands Kampioenschap Inline Skaten op 10, 11 en 12 mei in het Hemelvaartweekend. De eerste twee dagen op de 200 meter baan, en de laatste dag op het wegparcours rond de baan.

In mei nog een evenement, de Avond Wandel4Daagse Heerde waar ruim 1000 deelnemers weer aan mee zullen doen en via mooie routes Heerde kunnen verkennen. De evenement staat op de rol van 29 mei t/m 1 juni.

Hierna begint de voorbereiding voor het grootste skeelerevenement van Nederland, de Wereldkampioenschappen Skeeleren die na de opening op 30 juni van 1 tot en met 3 juli op de 200 meter baan in Heerde wordt verreden en na een rust/verhuisdag van 5 tot en met 8 juli in het centrum van Arnhem wordt gehouden. Een evenement wat voor het eerst in Nederland georganiseerd zal worden en waar deelnemers uit zo’n 60 landen aan mee zullen doen.

Na de vakantie periode wordt het seizoen weer afgebouwd met de FreeWheel competitie op de accommodatie in Heerde op woensdag 29 augustus en de finale van de Stouwdam Regionale Jeugdcompetitie op 15 september.

Al met al een overvol programma, waarbij Skeelerclub Oost Veluwe gelukkig weer een beroep kan doen op haar vele vrijwilligers, die de verschillende evenementen gezamenlijk tot een goed resultaat willen brengen.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.