achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

WK skeeleren hoogtepunt voor SKOV

Skeelerclub Oost Veluwe (SKOV) staat aan de vooravond van een bijzonder druk seizoen, met als hoofddevenementen de Europacup Skeeleren (Holland Cup), het NK Skeeleren Baan en Weg en het WK Skeeleren.

WK skeeleren hoogtepunt voor SKOV

Het nieuwe zomerseizoen begint met de afsluiting van de 2e Indoor Heerde in de Faberhal in Heerde op vrijdagavond 9 maart. Hierna wordt de training weer opgepakt, buiten op de baan aan de Kommerseweg. Het skeelerseizoen gaat hier dan van start met de Lentebloesemtocht op zaterdag 24 maart waar de toerrijders uit het hele land Heerde weer zullen opzoeken om de tocht door onze mooie omgeving te maken. Enkele dagen later op dinsdag 27 maart staat er een Open Avond op het programma, voor het eerst een Open Avond, omdat door de overvolle agenda geen vrije zaterdag geprikt kon worden. Deze avond kunnen belangstellenden kennis maken met de skeelersport.

Op 13 april gaat de eigen (open) jeugdcompetitie van start, de Habovo Skeeler Cup die verreden wordt op 5 vrijdagavonden door het seizoen heen.

In mei wordt het een drukke maand aan de Kommerseweg, met op 4, 5 en 6 mei de wedstrijden voor de Europacup, onder de naam Holland Cup powered by Univé. Hier zal een groot deel van de wereldtop aan de start verschijnen, deelnemers uit ruim 20 landen zullen de strijd aangaan. Na 3 dagen “rust” staat daarna al weer het volgende evenement op de kalender, het Nederlands Kampioenschap Inline Skaten op 10, 11 en 12 mei in het Hemelvaartweekend. De eerste twee dagen op de 200 meter baan, en de laatste dag op het wegparcours rond de baan.

In mei nog een evenement, de Avond Wandel4Daagse Heerde waar ruim 1000 deelnemers weer aan mee zullen doen en via mooie routes Heerde kunnen verkennen. De evenement staat op de rol van 29 mei t/m 1 juni.

Hierna begint de voorbereiding voor het grootste skeelerevenement van Nederland, de Wereldkampioenschappen Skeeleren die na de opening op 30 juni van 1 tot en met 3 juli op de 200 meter baan in Heerde wordt verreden en na een rust/verhuisdag van 5 tot en met 8 juli in het centrum van Arnhem wordt gehouden. Een evenement wat voor het eerst in Nederland georganiseerd zal worden en waar deelnemers uit zo’n 60 landen aan mee zullen doen.

Na de vakantie periode wordt het seizoen weer afgebouwd met de FreeWheel competitie op de accommodatie in Heerde op woensdag 29 augustus en de finale van de Stouwdam Regionale Jeugdcompetitie op 15 september.

Al met al een overvol programma, waarbij Skeelerclub Oost Veluwe gelukkig weer een beroep kan doen op haar vele vrijwilligers, die de verschillende evenementen gezamenlijk tot een goed resultaat willen brengen.

“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft” is de titel van het concert van interkerkelijk gospelkoor ICHTHUS uit Heerde.
Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.