achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

WK skeeleren hoogtepunt voor SKOV

Skeelerclub Oost Veluwe (SKOV) staat aan de vooravond van een bijzonder druk seizoen, met als hoofddevenementen de Europacup Skeeleren (Holland Cup), het NK Skeeleren Baan en Weg en het WK Skeeleren.

WK skeeleren hoogtepunt voor SKOV

Het nieuwe zomerseizoen begint met de afsluiting van de 2e Indoor Heerde in de Faberhal in Heerde op vrijdagavond 9 maart. Hierna wordt de training weer opgepakt, buiten op de baan aan de Kommerseweg. Het skeelerseizoen gaat hier dan van start met de Lentebloesemtocht op zaterdag 24 maart waar de toerrijders uit het hele land Heerde weer zullen opzoeken om de tocht door onze mooie omgeving te maken. Enkele dagen later op dinsdag 27 maart staat er een Open Avond op het programma, voor het eerst een Open Avond, omdat door de overvolle agenda geen vrije zaterdag geprikt kon worden. Deze avond kunnen belangstellenden kennis maken met de skeelersport.

Op 13 april gaat de eigen (open) jeugdcompetitie van start, de Habovo Skeeler Cup die verreden wordt op 5 vrijdagavonden door het seizoen heen.

In mei wordt het een drukke maand aan de Kommerseweg, met op 4, 5 en 6 mei de wedstrijden voor de Europacup, onder de naam Holland Cup powered by Univé. Hier zal een groot deel van de wereldtop aan de start verschijnen, deelnemers uit ruim 20 landen zullen de strijd aangaan. Na 3 dagen “rust” staat daarna al weer het volgende evenement op de kalender, het Nederlands Kampioenschap Inline Skaten op 10, 11 en 12 mei in het Hemelvaartweekend. De eerste twee dagen op de 200 meter baan, en de laatste dag op het wegparcours rond de baan.

In mei nog een evenement, de Avond Wandel4Daagse Heerde waar ruim 1000 deelnemers weer aan mee zullen doen en via mooie routes Heerde kunnen verkennen. De evenement staat op de rol van 29 mei t/m 1 juni.

Hierna begint de voorbereiding voor het grootste skeelerevenement van Nederland, de Wereldkampioenschappen Skeeleren die na de opening op 30 juni van 1 tot en met 3 juli op de 200 meter baan in Heerde wordt verreden en na een rust/verhuisdag van 5 tot en met 8 juli in het centrum van Arnhem wordt gehouden. Een evenement wat voor het eerst in Nederland georganiseerd zal worden en waar deelnemers uit zo’n 60 landen aan mee zullen doen.

Na de vakantie periode wordt het seizoen weer afgebouwd met de FreeWheel competitie op de accommodatie in Heerde op woensdag 29 augustus en de finale van de Stouwdam Regionale Jeugdcompetitie op 15 september.

Al met al een overvol programma, waarbij Skeelerclub Oost Veluwe gelukkig weer een beroep kan doen op haar vele vrijwilligers, die de verschillende evenementen gezamenlijk tot een goed resultaat willen brengen.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken