achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Promotie Heerde

Naast deze website is WijzijnHeerde op verschillende manieren actief in de promotie van onze prachtige gemeente voor recreatiedoeleinden. Zo was er op 6 en 7 februari a.s. in de TT hal in Assen, de Kampeer-, fiets- en wandelbeurs. WijzijnHeerde was daar ook met een stand aanwezig.

Promotie Heerde

Kijk hier voor de volledige deelnemerslijst van de Kampeer-, fiets- en wandelbeurs.

Maar er is meer.... veel meer!

Uitzending Kampeer TV RTL 4:
Zondag 7 februari om 17.00 is er een item op Kampeer TV waarin de Noord Veluwe centraal staat. Hierin zal ook Heerde voor komen. Niet in de gelegenheid het live te zien? Kijk dan achteraf via: http://rtlxl.nl/#!/gemist/kampeertv-319670

Recreatiekrant
In de komende vier uitgaven van de Recreatiekrant, komt er een eigen pagina van WijzijnHeerde. Aan de hand van een aantal thema's zullen de recreatieve mogelijkheden in de gemeente Heerde onder de aandacht van de vakantiegangers worden gebracht.

Schijnwerpers op de Veluwe
De gemeente Heerde participeert in een project van ‘Schijnwerpers op de Noord Veluwe’. Dit project is een samenwerkingsverband tussen negen gemeenten op de Noord Veluwe. Binnen het project ‘Schijnwerpers op de Noord Veluwe’ ligt de focus op activiteiten rondom cultureel erfgoed en toerisme, en cultuureducatie. De regionale promotionele activiteiten zijn te vinden op : http://www.schijnwerpersopdeveluwe.nl
Hier is een overzicht te vinden van de activiteiten, met achtergrondverhalen, die in de deelnemende gemeenten georganiseerd worden. Ook is hier meer te lezen over de educatieve kant van het programma.

Advertentie TO INSPIRE:
In het Veluwe Lifestyle Magazine TO INSPIRE  is op pagina 52- 53 een spread opgenomen met een fietsroute om de Noord-Veluwe te leren kennen. Op pagina 54-55 is buiten het programma om tevens een spread opgenomen waarin Heerde als Cittaslow gemeente uitgelicht is.

 

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.