achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow

Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.

Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow

Pijnenburg wilde geen cadeau voor haarzelf maar wilde de bevolking een blijvende herinnering schenken aan de periode van mei 2008 tot oktober 2017 dat ze burgemeester van Heerde was. Daarin nam zij ook het initiatief voor de aansluiting van Heerde bij de Cittaslow  gemeenschap. 

"Ik had zo'n richtingaanwijzer ook in Midden-Delfland zien staan en vond dat zo'n wegwijzer eigenlijk in elk van de huidige negen Cittaslowgemeente van Nederland moet staan", vertelde Inez Pijnenburg na het verwijderen van de Cittaslowvlaggen. De wegwijzer is zo geconstrureerd dat ook uitbreiding naar nieuwe Cittaslowgemeenten opgenomen kunnen worden. Nu gaat het om Borger-Odoorn (78 km), Westerwolde (98 km), Vaals (180 km), Echt-Susteren (144 km), Alphen Chaam (125 km), Eijsden Magraten (175 km), Midden-Delfland (126 km) en Vianen (78 km). 

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.