achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Vier het Leven naar het Gemeentemuseum Den Haag

Op donderdag 29 maart rijdt de Museum Plus Bus naar Den Haag om aldaar het Gemeentemuseum te bezoeken

Wij zijn zeer verheugd het Museum Plus Arrangement aan de ouderen in deze regio (Noord-Veluwe) kosteloos te kunnen aanbieden. De Museum Plus Bus is een landelijk initiatief dat mogelijk wordt gemaakt door de Bank-Giro Loterij en diverse musea.

Het arrangement is speciaal bedoeld voor ouderen vanaf 70 jaar of 65 jaar voor diegene die niet zelfstandig dit museum kan bezoeken.

Er zijn maximaal 45 plaatsen beschikbaar, inclusief begeleiders. Uw rollator of rolstoel kan ook mee in de bus.

Bij dit arrangement is inbegrepen: busvervoer, entree museum, koffie bij aankomst, rondleiding in het museum. De lunch zullen wij gezamenlijk gebruiken in het restaurant Gember à € 11,00 per persoon.

U kunt u aanmelden bij Anne-Lite Meershoek (locatie-coördinator van Stichting Vier het Leven, regio Veluwe)

06-27431236, Aanmelden is mogelijk tot 7 maart a.s.

Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de activiteitenkalender op 29 maart a.s.

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.