achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Jaarconcert 2018 “De Zingende Padd`n”

Jaarconcert 2018 “De Zingende Padd`n” uit Wapenveld

Op zaterdag 17 februari is het weer zover. Het Wapenvelds piratenkoor “De Zingende Padd`n” houdt in het MFA “De Heerd” in Heerde haar Jaarconcert 2018. Evenals voorgaande jaren is er weer een keuze gemaakt uit hun grote repertoire. Er zijn er een aantal nieuwe liederen en een aantal al bekende gekozen die de avond erg aantrekkelijk zullen maken. Op z`n tijd kan er worden meegezongen en andere melodieën zullen u meenemen naar vreemde kusten en havens waar piraten dromen over hun vrouwen aan de wal en de drank die de kapitein in de kast heeft staan. Een avond die u beslist niet mag missen als u van zang op hoogstaand niveau houdt. De kaarten voor deze avond zijn te verkrijgen bij Blok Borduren Kerkstraat 5 Hattem,
bij de Primera in Wapenveld en Heerde en bij de leden. Per telefoon bestellen kan ook: 038-4579528 of 06-83586200. Ook op de avond zelf zullen aan de deur de nog aanwezige kaarten te verkrijgen zijn. De toegang is € 5,00 p.p. Medewerking zal worden verleend door Gerben Tijssen die vocaal van zich zal laten horen. Ook zal er een verloting gehouden worden met prachtige prijzen. De zaal is open om 19.00 uur terwijl de eerste liederen om 19.30 uur de zaal zullen vullen. Mocht u meer informatie over het koor willen of gewoon belangstellend zijn kijk op www.paddenkoor.nl
 

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.