achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Ouderen krijgen hulp met belastingaangifte

Welzijn Heerde organiseert in de maand maart een aantal bijeenkomsten waarin hulp geboden wordt aan ouderen bij het invullen van het belastingformulier.

Men helpt tegen een geringe vergoeding bij het invullen van de aangifte Inkomstenbelasting 2017 en het aanvragen of wijzigen van huur- of zorgtoeslag. Ook als u een aangiftebiljet heeft ontvangen kan het belastingteam voor u uitrekenen of u voor belastingteruggave in aanmerking komt. De invullers zijnaanwezig in het gebouw van Vérian, Stationsstraat 21 inHeerde op vrijdag 2 maart en 16 maart van 13.30 – 16.00 uur en in de Hof van Cramer, Putterweg 2d in Wapenveld op donderdag 22 maart van 09.30 – 12.30 uur. Het is noodzakelijk dat u van te voren een afspraak maakt met de receptie van het CJG, telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag- woensdag- en donderdagochtend via tel.nr. 0578-720001

Wat moet u meenemen?

Een kopie van de Aangifte van 2016 met uw DIGID inlogcode. 

Jaaropgaven inkomen, verklaring huisarts / diëtist bij dieetaftrek, tandartskosten, zelf betaalde ziektekosten, reiskosten naar artsen.

Giften aan de hand van bankafschriften bijv. aan Kerk e.d.

De WOZ-beschikking 2017 van de Gemeentelijke Belastingen (waarde peildatum 01-01-2016).

Eventueel betaalde Hypotheekrente.

Bij Vermogen (hoger dan het Heffingsvrij vermogen): Overzicht van spaarrekeningen op 01-01-2017.

 

“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft” is de titel van het concert van interkerkelijk gospelkoor ICHTHUS uit Heerde.
Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.