achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Eva Jinek adopteert Veluws lammetje

Presentatrice Eva Jinek, onlangs nog uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar, heeft het eerst geboren lammetje van de schaapskudde Epe/Heerde geadopteerd.

Eva Jinek adopteert Veluws lammetje

Dinsdagmiddag was ze zelf in de schaapskooi op de Renderklippen aanwezig om het lam uit handen van schaapherder Lammert Niessing aan te pakken en te knuffelen. Eva gaf het lam de naam Cocci Lenteui en liet het lammetje aaien door de aanwezige kinderen. Om het vervolgens snel terug te geven aan de luid mekkerende moeder. Het lammetje is een meisje en maakt volop kans om deel uit te blijven maken van de kudde, vertelde Lammert aan de Eva Jinek. Die overigens gek is op dieren. Jinek is een echte poezenfan maar in haar jeugd maakten ook een kauw, muizen en hamsters deel uit van haar leven. “Mijn droom is om ooit buiten te wonen met geiten en schapen in de wei”, vertelde ze aan de schaapherder. “Dan moet je naar de Veluwe komen”, gaf Niessing haar ongevraagd advies. Eva Jinek volgt met haar adoptie van het eerst geboren lammetje onder andere Piet Paulusma, Jacco Ëltingh, de dj's Coen en Sander en Sabine Uitslag. Bij de schaapskudde Epe/Heerde waren bij het bezoek van Eva Jinek twaalf lammetjes geboren. De schaapherder verwacht er totaal zo'n 130 te kunnen verwelkomen. En ook die lammetjes kunnen geadopteerd worden. Dat kan via de website www.schaapskudde-epe-heerde.nl. Voor de adoptieouders worden regelmatig knuffelmiddagen gehouden.

“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft” is de titel van het concert van interkerkelijk gospelkoor ICHTHUS uit Heerde.
Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.