achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Eva Jinek adopteert Veluws lammetje

Presentatrice Eva Jinek, onlangs nog uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar, heeft het eerst geboren lammetje van de schaapskudde Epe/Heerde geadopteerd.

Eva Jinek adopteert Veluws lammetje

Dinsdagmiddag was ze zelf in de schaapskooi op de Renderklippen aanwezig om het lam uit handen van schaapherder Lammert Niessing aan te pakken en te knuffelen. Eva gaf het lam de naam Cocci Lenteui en liet het lammetje aaien door de aanwezige kinderen. Om het vervolgens snel terug te geven aan de luid mekkerende moeder. Het lammetje is een meisje en maakt volop kans om deel uit te blijven maken van de kudde, vertelde Lammert aan de Eva Jinek. Die overigens gek is op dieren. Jinek is een echte poezenfan maar in haar jeugd maakten ook een kauw, muizen en hamsters deel uit van haar leven. “Mijn droom is om ooit buiten te wonen met geiten en schapen in de wei”, vertelde ze aan de schaapherder. “Dan moet je naar de Veluwe komen”, gaf Niessing haar ongevraagd advies. Eva Jinek volgt met haar adoptie van het eerst geboren lammetje onder andere Piet Paulusma, Jacco Ëltingh, de dj's Coen en Sander en Sabine Uitslag. Bij de schaapskudde Epe/Heerde waren bij het bezoek van Eva Jinek twaalf lammetjes geboren. De schaapherder verwacht er totaal zo'n 130 te kunnen verwelkomen. En ook die lammetjes kunnen geadopteerd worden. Dat kan via de website www.schaapskudde-epe-heerde.nl. Voor de adoptieouders worden regelmatig knuffelmiddagen gehouden.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken