achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Eva Jinek adopteert Veluws lammetje

Presentatrice Eva Jinek, onlangs nog uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar, heeft het eerst geboren lammetje van de schaapskudde Epe/Heerde geadopteerd.

Eva Jinek adopteert Veluws lammetje

Dinsdagmiddag was ze zelf in de schaapskooi op de Renderklippen aanwezig om het lam uit handen van schaapherder Lammert Niessing aan te pakken en te knuffelen. Eva gaf het lam de naam Cocci Lenteui en liet het lammetje aaien door de aanwezige kinderen. Om het vervolgens snel terug te geven aan de luid mekkerende moeder. Het lammetje is een meisje en maakt volop kans om deel uit te blijven maken van de kudde, vertelde Lammert aan de Eva Jinek. Die overigens gek is op dieren. Jinek is een echte poezenfan maar in haar jeugd maakten ook een kauw, muizen en hamsters deel uit van haar leven. “Mijn droom is om ooit buiten te wonen met geiten en schapen in de wei”, vertelde ze aan de schaapherder. “Dan moet je naar de Veluwe komen”, gaf Niessing haar ongevraagd advies. Eva Jinek volgt met haar adoptie van het eerst geboren lammetje onder andere Piet Paulusma, Jacco Ëltingh, de dj's Coen en Sander en Sabine Uitslag. Bij de schaapskudde Epe/Heerde waren bij het bezoek van Eva Jinek twaalf lammetjes geboren. De schaapherder verwacht er totaal zo'n 130 te kunnen verwelkomen. En ook die lammetjes kunnen geadopteerd worden. Dat kan via de website www.schaapskudde-epe-heerde.nl. Voor de adoptieouders worden regelmatig knuffelmiddagen gehouden.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.