achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Duurzaamheidsmarkt Heerde op 8 maart

Op donderdag 8 maart vindt de Duurzaamheidsmarkt Heerde plaats in Christelijk College de Noordgouw. Een markt met informatie over energiebesparing, duurzaamheid, klimaatvriendelijke tuinen, slowfood producten en nog veel meer!

Deze markt is bedoeld voor inwoners uit de gemeente Heerde en is een initiatief van de gemeente Heerde en energiecoöperatie Heerde-Energiek in samenwerking met energieloket Veluwe Duurzaam. Bedrijven en initiatieven uit de gemeente Heerde zijn van harte uitgenodigd om aan de duurzaamheidsmarkt deel te nemen.

De markt biedt de gelegenheid aan inwoners om zich te oriënteren. Mensen die energiebesparende maatregelen willen nemen in hun woning kunnen met al hun vragen terecht bij lokale bedrijven of een energieadviseur. Er zijn interessante workshops te volgen. Voor tuinliefhebbers is er tuinadvies. Ook zijn er allerlei initiatieven rondom eerlijk geproduceerd voedsel, natuurbeheer, elektrisch rijden en meer. Heerde Energiek is aanwezig voor inwoners met vragen over de lokale energiecoöperatie.

Deelnemen aan de markt?
Bedrijven en initiatieven die affiniteit hebben met de bovengenoemde onderwerpen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de markt. Dat kan door te mailen naar info@veluweduurzaam.nl of via www.veluweduurzaam.nl/duurzaamheidsmarkt-heerde

“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft” is de titel van het concert van interkerkelijk gospelkoor ICHTHUS uit Heerde.
Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.