achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Heerder fondsen steunen Erve IJzerman

De stichting Erve IJzerman is verrast met een bijdrage van 2.500 euro van de Jan Nienhuis Vereniging en 450 euro van de Egberdina Wilhelmina Langenberg Stichting. Voorzitter Evert Lugtenbeld bood de bijdragen aan tijdens een presentatie-avond over de plannen met de kapitale boerderij, aan voorzitter Inez Pijnenburg.

Heerder fondsen steunen Erve IJzerman

De Jan Nienhuis Vereniging ondersteunt de plannen al sinds de aankoop van de boerderij in 2010 door BOEI. Toen werd een renteloze lening verstrekt als onderdeel van de financiering. “Nu de plannen voor een zuivelmuseum met de openstelling in mei echt vorm gaan krijgen, willen we ook op deze manier graag ons steentje bijdragen”, zei Evert Lugtenbeld. Voorzitter Pijnenberg merkte op dat het draagvlak voor Erve IJzerman snel groeit. “Eerder dit jaar kregen we al een bijdrage van Oranjevereniging 'Maxima' en deze week houdt Albert Heijn Wapenveld ook een actie. En Partyservice Cor van Oene heeft het meubilair voor het horecapunt in de boerderij aangeboden”, somde voorzitter Pijnenburg op. De presentatie-avond werd bezocht door zo'n vijftig belangstellenden waarvan er zich weer een aantal opgaven als vrijwilliger. Kern van de plannen is dat de boerderij aan de Kanaaldijk 63 in Wapenveld vanaf begin mei elke zaterdag open is voor het publiek. Dat kan dan onder andere een zuivelexpositie bezichtigen en ook wordt een voorkamer ingericht als Annie Oosterbroek-Dutchun kamer omdat het in 2018 honderd jaar geleden is dat deze streekromanschrijfster werd geboren. Meer informatie is te vinden op www.erveijzerman.nl.

 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken