achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Heerder fondsen steunen Erve IJzerman

De stichting Erve IJzerman is verrast met een bijdrage van 2.500 euro van de Jan Nienhuis Vereniging en 450 euro van de Egberdina Wilhelmina Langenberg Stichting. Voorzitter Evert Lugtenbeld bood de bijdragen aan tijdens een presentatie-avond over de plannen met de kapitale boerderij, aan voorzitter Inez Pijnenburg.

Heerder fondsen steunen Erve IJzerman

De Jan Nienhuis Vereniging ondersteunt de plannen al sinds de aankoop van de boerderij in 2010 door BOEI. Toen werd een renteloze lening verstrekt als onderdeel van de financiering. “Nu de plannen voor een zuivelmuseum met de openstelling in mei echt vorm gaan krijgen, willen we ook op deze manier graag ons steentje bijdragen”, zei Evert Lugtenbeld. Voorzitter Pijnenberg merkte op dat het draagvlak voor Erve IJzerman snel groeit. “Eerder dit jaar kregen we al een bijdrage van Oranjevereniging 'Maxima' en deze week houdt Albert Heijn Wapenveld ook een actie. En Partyservice Cor van Oene heeft het meubilair voor het horecapunt in de boerderij aangeboden”, somde voorzitter Pijnenburg op. De presentatie-avond werd bezocht door zo'n vijftig belangstellenden waarvan er zich weer een aantal opgaven als vrijwilliger. Kern van de plannen is dat de boerderij aan de Kanaaldijk 63 in Wapenveld vanaf begin mei elke zaterdag open is voor het publiek. Dat kan dan onder andere een zuivelexpositie bezichtigen en ook wordt een voorkamer ingericht als Annie Oosterbroek-Dutchun kamer omdat het in 2018 honderd jaar geleden is dat deze streekromanschrijfster werd geboren. Meer informatie is te vinden op www.erveijzerman.nl.

 

“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft” is de titel van het concert van interkerkelijk gospelkoor ICHTHUS uit Heerde.
Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.